Ιδρύθηκε η Tesla Greece: Να, γιατί η Tesla έρχεται στην Ελλάδα!

[ad_1]

Ξεφεύγοντας λίγο από τις τεχνολογικές ανακοινώσεις του συνεδρίου Mobile World Congress στη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται και η ομάδα του digitallife.gr, μία είδηση που μας έχει ξαφνιάσει ευχάριστα και συζητείται πολύ στη χώρα μας είναι η απόβαση της Tesla, της εταιρείας του Elon Musk, στην Ελλάδα.

tesla-car

Οι πρώτες πληροφορίες ήρθαν από το site mononews.gr που αποκάλυψε πως στις 22 Φεβρουαρίου ιδρύθηκε στη χώρα μας εταιρεία με την επωνυμία Tesla Greece, όπως επιβεβαιώνει σχετικό έγγραφο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

tesla-greece

Η νέα εταιρεία θα έχει ως έδρα της το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” έχοντας ως αντικείμενό της όχι την παραγωγή ή τη διάθεση των Tesla οχημάτων, αλλά ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

Η Tesla διαθέτει τρία hubs στην Ευρώπη, δύο στην Ολλανδία και ένα στη Γερμανία και φαίνεται ότι επιλέγει τη χώρα μας για το τέταρτο.

Η ομάδα της Tesla στην Αθήνα αναμένεται να στελεχωθεί από μία -μικρή αρχικά- αλλά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών, με στόχο R&D δραστηριότητες όσον αφορά την τεχνολογία ηλεκτρικών κινητήρων σε συνεργασία με team της εταιρείας στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι ήδη εργάζονται στην Tesla κάποιοι σημαντικοί Έλληνες μηχανικοί (όπως ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης επικεφαλής σχεδίασης κινητήρα και οι Κωνσταντίνος Μπούρχας και Βασίλης Παπανικολάου), με την εταιρεία να επιλέγει τώρα να επενδύσει σ’ αυτό το κομμάτι στη χώρα μας, “πιστεύοντας” στα στελέχη και τα πανεπιστήμιά μας.

Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή την “απόβαση” του Elon Musk στη χώρα μας.

The post Ιδρύθηκε η Tesla Greece: Να, γιατί η Tesla έρχεται στην Ελλάδα! appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.