Κατσίβελης:”Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι”

Processed with MOLDIV

[ad_1]

Στο Metrosport.gr μίλησε ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από την Καρσίγιακα και στην συνολική Ευρωπαϊκή παρουσία του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ο διεθνής γκαρντ είπε για το παιχνίδι της Τετάρτης: «Κάναμε μια καλή προσπάθεια. Τώρα που τελειώσαμε και το βλέπουμε πιο καθαρά, ίσως η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο ματς εκεί που ήμασταν στο +19, χάσαμε την ψυχραιμία μας, κάναμε λάθη και μειώθηκε η διαφορά στους έξι. Αν είχαμε κάνει καλύτερη διαχείριση στο πρώτο παιχνίδι, ίσως στη Σμύρνη είχαμε καλύτερες πιθανότητες για την πρόκριση. Η Καρσίγιακα είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες που σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι, βρήκαν ρυθμό και σκορ. Έτσι έγινε δυσκολότερο για εμάς».

Ακόμη και έτσι όμως ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες του στη Σμύρνη. Τόσο στο τέλος της τρίτης περιόδου όταν μείωσε στους δύο πόντους αλλά έχασε πέντε διαδοχικές επιθέσεις για την ισοφάριση ή και την προσπέραση, όσο και στο τέλος του αγώνα όταν η διαφορά πήγε στους επτά και χάθηκαν δύο κρίσιμες επιθέσεις. Ο Κατσίβελης είπε σχετικά με αυτό που έλλειψε σε εκείνες τις καθοριστικές στιγμές: «Ίσως αν έμπαινε ένα σουτ σε εκείνο που έκανε το λάθος ο Τουρέν και έβαλε το «γκολ-φάουλ» ο Λάκι Τζόουνς, να άλλαζαν οι ισορροπίες. Στις επόμενες 2-3 επιθέσεις χάσαμε τα σουτ. Σε γενικές γραμμές όμως κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια, χρειαζόταν ίσως και λίγο μεγαλύτερη συγκέντρωση στην άμυνα σε συγκεκριμένες κατοχές να καταφέρναμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν λειτουργήσαμε καλά και δεχτήκαμε 43 πόντους. Θέλω όμως να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν, τα έδωσαν όλα παρότι μας αφήνει μια πικρή γεύση αυτός ο αποκλεισμός».

Ο διεθνής γκαρντ επιχειρώντας να κάνει έναν σύντομο απολογισμό της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ, τόνισε: «Αρχίσαμε πολύ άσχημα τη χρονιά στην Ευρώπη. Καταφέραμε όμως να ανατρέψουμε την κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε. Πήραμε την πρόκριση για τα πλέι οφ και νικήσαμε στο πρώτο παιχνίδι των «16». Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε. Μπορούσαμε να προκριθούμε. Δεν μπορώ να βάλω θετικό η αρνητικό πρόσημο στο τέλος γιατί μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση η ευρωπαϊκή μας πορεία».

«Να ανατρέψουμε την κατάσταση στο Πρωτάθλημα»

Ανεξαρτήτως της δικαιολογημένης πικρίας για τη μεγάλη, χαμένη ευκαιρία να βρεθεί στα προημιτελικά του BCL, για τον ΠΑΟΚ είναι αυτονόητη η υποχρέωση να στρέψει στην πράξη την προσοχή του στο Πρωτάθλημα, αφού αυτό που προέχει πλέον, είναι να καλύψει το χαμένο έδαφος στο Πρωτάθλημα όπου είναι γεγονός ότι βρίσκεται πίσω σε σχέση με τα αρχικά ζητούμενα. Ο Δημήτρης Κατσίβελης παραδέχτηκε: «Τώρα που μείναμε εκτός BCL θα πρέπει να δώσουμε όλη την προσοχή μας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είναι γεγονός ότι κάναμε κάποιες κακές εμφανίσεις που ακολουθήθηκαν από άσχημα αποτελέσματα, κυρίως εκτός έδρας. Τώρα που θα είμαστε όμως συγκεντρωμένοι εξ ολοκλήρου στο Πρωτάθλημα, πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ανατρέψουμε και εκεί την κατάσταση».

Ο ΠΑΟΚ έχει αρκετά νέα παιδιά, που μέσα από τα αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα, κέρδισαν εμπειρίες και παραστάσεις. Ο πιο «μπαρουτοκαπνισμένος» πια Δημήτρης Κατσίβελης είπε σχετικά: «Όταν παίρνεις χρόνο συμμετοχής σε παιχνίδια με τέτοια πίεση και ένταση όπως αυτό της Σμύρνης αλλά και τα υπόλοιπα που δώσαμε στην Ευρώπη, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Αυτό θεωρώ ότι θα γίνει τόσο με τα νέα παιδιά όσο όμως και με όλους τους υπόλοιπους και κυρίως την ίδια την ομάδα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.