Κοινωνικό φαρμακείο :Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής νέων ωφελούμενων

Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής νέων ωφελούμενων

O Δήμος Ωραιοκάστρου αναγνωρίζοντας

την τεράστια πλέον ανάγκη υποστήριξης των συνανθρώπων μας που πλήττονται σκληρά από την συνεχιζόμενη οικονομική δυσχέρεια, λειτουργεί το κοινωνικό φαρμακείο στο πλαίσιο της πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Φαρμακείο», ενταγμένη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Σκοπός του προγράμματος είναι η εξασφάλιση συστηματικής μηνιαίας υποστήριξης μέσω της παροχής τακτικής υλικής ενίσχυσης με φάρμακα και άλλα είδη ατομικής υγιεινής σε κατοίκους του Δήμου μας με διαπιστωμένα σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Τα είδη παρέχονται εντελώς δωρεάν και προέρχονται από αγορές του Δήμου καθώς και από μεμονωμένα άτομα και οργανωμένους φορείς. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να
υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Οι υποψήφιοι μαζί με την νέα αίτηση θα πρέπει να προσκομίσουν :
1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2) Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια παραμονής σε ισχύ.
3) Βεβαίωση Μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας
4) Αντίγραφο της Τελευταίας Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων και σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών, υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
5) Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών.
6) Μια μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου του αιτούντος.
7) Πρόσφατη γνωμάτευση ιατρού με την προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή
8) Βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση από τα ασφαλιστικά ταμεία ότι δεν είναι ασφαλισμένοι.
Δικαιολογητικά κατά περίπτωση:
1) Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
2) Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για άτομα με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).
3) Βεβαίωση Δανείου Πρώτης Κατοικίας

79884184-2829-491F-AC98-7973727257F7

Οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ υποβάλλονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Ωραιοκάστρου επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου και Τραπεζούντος γωνία (κτήριο Καποδίστρια), κατά τις εργάσιμες μέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες από τις 09:00 έως και τις 14:00. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ : 2313304017
Στελέχη του κοινωνικού φαρμακείου Δήμου Ωραιοκάστρου
• ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ, Κοινωνική Λειτουργός
[email protected]
• ΑΜΠΡΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Φαρμακοποιός
[email protected]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.