Κοντά στους δημότες ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοντά στους δημότες ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκεται έναντι και όπισθεν του Βερόπουλου (περιοχή Παλλινοστησάντων Ελληνοποντίων) είχε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Περισσότεροι από 100 κάτοικοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση της δημοτικής αρχής και έδωσαν το παρών, δηλώνοντας μάλιστα την έκπληξή τους καθώς, όπως είπαν, κανείς δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια δεν στάθηκε στο πλευρό τους και δεν πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ενημερωτική συνάντηση μαζί τους.
Ο κ. Γαβότσης, συνοδευόμενος από στελέχη της διοίκησης και στενούς του συνεργάτες, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής αλλά και τα άμεσα σχέδια της. «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας αποδείξαμε ότι πρωταρχικό μας μέλημα είναι η καθημερινότητα των πολιτών, τα προβλήματά τους αλλά και οι λύσεις που μπορούμε να δώσουμε» είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου. «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο δυνατό. Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύουμε στόχος μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στον δημότη που μας έχει ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γαβότσης αναφέρθηκε στην πρόταση του δήμου προς τον ΟΑΣΘ για τη στάση στο ύψος του Βερόπουλου για την καλύτερη εξυπηρέτηση αλλά και ασφάλεια των πολιτών, καθώς επίσης και στην εξυπηρέτηση όσων κατοικούν πλησίον της Συμμαχικής Οδού, μέσω των δρομολογίων της γραμμής 27, εφόσον γίνει αποδεκτή η εισήγηση του δήμου προς τον ΟΑΣΘ.
Ο κ. Γαβότσης αναφέρθηκε στην εξέλιξη του πολεοδομικού σχεδίου για νομιμοποίηση των ακινήτων τονίζοντας ότι «σύμφωνα με τον νόμο 4014/2011 και 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων οι δήμοι έπρεπε να αναλάβουν να μπουν στο σχέδιο πόλης τα αγροτεμάχια που χτίστηκαν τα αυθαίρετα. Η διαδικασία έφθασε μέχρι ένα σημείο, αλλά πλέον δεν μπορεί να συνεχιστεί λόγω οικονομικής κρίσης επειδή θα χρηματοδούνταν από τους ίδιους τους κατοίκους και όχι από τον δήμο. Υπάρχουν πολλές απλήρωτες εκκρεμότητες που έπρεπε να πληρωθούν για την πρώτη φάση που οι περιοχές σας μπήκαν στο σχέδιο και γινόταν ρυμοτομήσεις όμως ακόμα και το 10% δεν πληρώθηκε». Και πρότεινε σε όσους μπορούν να κάνουν τακτοποίηση με το νόμο 4178/2013, που πήρε παράταση μέχρι τις 15.02.2016.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των παιδικών χαρών, την προοπτική εγκατάστασης δικτύου ΟΤΕ και το πρόβλημα της ανυπαρξίας αποχέτευσης. «Για την περιοχή «Άγιος Γεώργιος» ήδη το έργο κατασκευής αποχέτευσης έχει ολοκληρωθεί και σε διάστημα 3-4 μηνών αναμένεται η σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΑΘ. Όσον αφορά την έλλειψη τηλεφωνικού δικτύου στην ίδια περιοχή η καταρχήν τοποθέτηση του ΟΤΕ είναι ότι η περιοχή δεν εντάσσεται στο επιχειρησιακό σχέδιο του οργανισμού παρόλα αυτά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την ένταξη στο σχέδιο», είπε ο κ. Γαβότσης.
Για τη στάση του ΟΑΣΘ μπροστά στο «Βερόπουλο» όπου είχε σημειωθεί το τραγικό δυστύχημα επίκειται συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με την υπηρεσία αυτοψιών του ΟΑΣΘ, όπου και θα τεθεί η άποψη του δήμου για την οριοθέτηση της συγκεκριμένης στάσης σε ασφαλή χώρο. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Γαβότσης, για την ασφαλή διάβαση των πεζών ανάμεσα στις δύο πλευρές στο ύψος του Βερόπουλου στόχος είναι να κατασκευαστεί υπέργεια πεζογέφυρα, εάν το επιτρέψει η Περιφέρεια.
Όσον αφορά την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου έναντι της περιοχής «Βερόπουλου», σύμφωνα με τον δήμαρχο ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, η οποία εντός του Δεκεμβρίου θα πάρει την έγκρισή της από το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να προωθηθεί στην ΕΥΑΘ παρόλες τις δυσχέρειες που υπάρχουν λόγω των υπερβολικά στενών δρόμων.
Ο κ. Γαβότσης τόνισε επίσης ότι «για την περιοχή κάτω από την Εγνατία Οδό στην προαναφερθείσα συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΣΘ θα τεθεί το θέμα της ανυπαρξίας σύνδεσης της περιοχής με λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΘ.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής αναφέρθηκαν σε προβλήματα καθημερινότητας (φωτισμός, καθαριότητα, αποχέτευση, ΚΑΠΗ κτλ.) «Ήταν μια γόνιμη συνάντηση μέσα από την οποία αναδείχθηκαν προβλήματα της καθημερινότητας για τα οποία δεσμευόμαστε να δώσουμε άμεσες λύσεις ανακουφίζοντας έτσι τους συμπολίτες» δήλωσε με ικανοποίηση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
image
Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.