Κορονοϊός: 121 νεκροί Τι αναφέρει ο κ.Τσιόδρας για τον θάνατο του 35χρονου απο τη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: 121 νεκροί Τι αναφέρει ο κ.Τσιόδρας για τον θάνατο του 35χρονου απο τη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα η εικόνα του κορονοϊού είχε ως εξής:

Στην Ελλάδα:

Συνολικά κρούσματα 2.401

Νέα κρούσματα 156

Θάνατοι 121

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρίσκονται διασωληνωμένοι 59

Εξιτήριο πήραν από τις ΜΕΘ πήραν ασθενείς 46

Μέχρι σήμερα ελέγχθηκαν 55.666 κλινικά δείγματα

Ο κ.Τσιόδρας για τον θάνατο του 35χρονου απο την Θεσσαλονίκη που δεν είχε υποκείμενο νόσημα ανέφερε ότι οι νέοι ενήλικες έχουν ήπια κλινική εικόνα σε σχέση με ηλικιωμένους, αλλά δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι χωρίς να έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα, σε άλλες παραμένουμε με το ερωτηματικό. Πριν μιλήσω με αισιοδοξία θέλω να ζητήσω μια μικρή συγγνώμη, όπως κι εγώ έτσι κ εσείς αισθανόμαστε θλίψη και σύγχυση. Σε όλες τις στρατηγικές υπάρχει μια αβεβαιότητα. Το σημαντικό είναι οι ζωές που κερδήθηκαν και γλυτώσαμε τα χειρότερα. Εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά και οφείλεται στη συμπεριφορά όλων μας. Θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων σταδιακά και με προσοχή,τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την μετάδοση του ιού μέσω κλιματιστικού ο κ.Τσιόδρας δήλωσε:  Kαλό είναι να αποφεύγεται η ανακύκλωση του αέρα, καλύτερα με ανοιχτά παράθυρα ειδικά αν έχουμε κρούσμα στο σπίτι μας. Είναι σημαντικό και μας απασχολεί η χρήση κλιματιστικού, θα δούμε αν θα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα ειδικά για κλειστούς χώρους όσο θα χαλαρώνουν οι περιορισμοί.

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.