Αρχική ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΜΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Κραυγή αγωνίας από δημότη στο Ωραιόκαστρο: «Μπαζωμένο» ρέμα και βουλωμένα φρεάτια απέναντι...

Κραυγή αγωνίας από δημότη στο Ωραιόκαστρο: «Μπαζωμένο» ρέμα και βουλωμένα φρεάτια απέναντι από τα Δημοτικά Σχολεία – Στα συρτάρια οι γραπτές αναφορές

Κραυγή αγωνίας από δημότη στο Ωραιόκαστρο: «Μπαζωμένο» ρέμα και βουλωμένα φρεάτια απέναντι από τα Δημοτικά Σχολεία – Στα συρτάρια οι γραπτές αναφορές

Σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ωραιοκάστρου εγείρει η επώνυμη γραπτή καταγγελία αναγνώστη, την οποία φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το oraiokastro24.gr.

Η καταγγελία συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό-ντοκουμέντο και αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τσιμεντοστρωμένο ρέμα που ξεκινά από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, ακριβώς απέναντι από το σχολικό συγκρότημα των Δημοτικών Σχολείων πυκνοκατοικημένης περιοχής. Ένα σημείο από το οποίο καθημερινά περνούν εκατοντάδες μικροί μαθητές και γονείς.

Δέντρα και καλαμιές μέσα στο τσιμέντο – «Μπαλάκι» οι αρμοδιότητες

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή αλλά χρονίζει, καθώς οι οχλήσεις του προς τη δημοτική αρχή και τους υπεύθυνους πρασίνου μετρούν ήδη πάνω από 5-6 χρόνια. Οι απαντήσεις που ελάμβανε όλο αυτό το διάστημα κινούνταν μεταξύ της «υπόσχεσης για μέριμνα» και της προσφιλούς δικαιολογίας περί «αναρμοδιότητας».

Σήμερα, η εικόνα του ρέματος μιλάει από μόνη της: τα φερτά υλικά που κατέβαζαν τα νερά των προηγούμενων ετών έχουν σχηματίσει μεγάλες στοίβες χωμάτων. Πάνω σε αυτά τα μπάζα έχουν πλέον φυτρώσει και αναπτυχθεί ολόκληρα δέντρα και πυκνές καλαμιές, αλλοιώνοντας πλήρως τη διατομή του τσιμεντοστρωμένου αγωγού και εμποδίζοντας τη φυσική ροή του νερού.

«Μετά αναρωτιούνται πώς υπερχειλίζουν τα ρέματα;», επισημαίνει με αγανάκτηση ο δημότης.

Βουλωμένα φρεάτια μετατρέπουν τον δρόμο σε χείμαρρο

Το πρόβλημα όμως δεν σταματά στο εσωτερικό του ρέματος. Όπως αναφέρει το κείμενο της καταγγελίας, σχεδόν όλα τα φρεάτια κατά μήκος της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία είναι επιφορτισμένα με τη συλλογή και διοχέτευση των όμβριων υδάτων στο ρέμα, είναι παντελώς βουλωμένα από χώματα και σκουπίδια.

Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο σε κάθε έντονη καλοκαιρινή ή φθινοπωρινή νεροποντή: τα νερά δεν έχουν διέξοδο, ξεχειλίζουν και μετατρέπουν ολόκληρο τον κεντρικό δρόμο μπροστά από τα σχολεία σε έναν απροσπέλαστο και επικίνδυνο χείμαρρο.

Στα συρτάρια η έγγραφη αναφορά με αριθμό πρωτοκόλλου

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κάτοικος, ακολουθώντας τις τυπικές διαδικασίες, κατέθεσε πριν από περίπου 4-5 μήνες επίσημη γραπτή αναφορά λαμβάνοντας μάλιστα και τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου από τις υπηρεσίες του Δήμου Ωραιοκάστρου. Παρά την έγγραφη αυτή προειδοποίηση, μέχρι και σήμερα, καμία απολύτως ενέργεια καθαρισμού δεν έχει πραγματοποιηθεί στο σημείο.

Ξεχασμένα κλαδέματα στις άκρες του δρόμου

Παράλληλα, ο αναγνώστης θίγει και ένα ζήτημα καθημερινής διαχείρισης της καθαριότητας, επισυνάπτοντας φωτογραφίες από το πρόσφατο κλάδεμα του φράχτη. Όπως καταγγέλλει, οι στοίβες από τα κομμένα κλαδιά και τα φύλλα αφέθηκαν παρατημένα στο σημείο για τρεις ολόκληρες ημέρες, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

«Ίσως να περίμεναν τη βροχή να τα παρασύρει για να τελειώσουν μια και καλή τη δουλειά», σχολιάζει καυστικά, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα συγκεκριμένα υπολείμματα πρασίνου είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα καταλήξουν να φράξουν ακόμη περισσότερο τα ήδη επιβαρυμένα φρεάτια.

Ο δημότης ξεκαθαρίζει πως αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση από την πλευρά του Δήμου, η επόμενη κίνησή του θα είναι η δημοσιοποίηση του θέματος στα τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής εμβέλειας.
Το oraiokastro24.gr δημοσιεύει αυτούσια την καταγγελία και αναμένει την άμεση αντίδραση και τις ενέργειες των αρμόδιων αρχών, τόσο του Δήμου Ωραιοκάστρου όσο και της Περιφέρειας.

vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα