Μπουτάρης στους Financial Times: Η συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει καλά αποτελέσματα

Μπουτάρης στους Financial Times: Η συμφωνία των Πρεσπών θα φέρει καλά αποτελέσματα

Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία θα φέρει καλά αποτελέσματα, αλλά πρέπει να εργαστούμε σκληρά με την Αθήνα και τα Σκόπια για να την εφαρμογή της και να αμβλύνουμε τα εθνικιστικά αισθήματα και στις δύο πλευρές” τονίζει, μιλώντας στους Financial Times, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

 

Η λονδρέζικη εφημερίδα κάνει αφιέρωμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας, μεταξύ άλλων, βιογραφικά στοιχεία του Γιάννη Μπουτάρη. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι “εξελέγη το 2011 ως ανεξάρτητος υποψήφιος με στόχο να δώσει νέα πνοή στην κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και να την καταστήσει προορισμό για πολιτισμικό τουρισμό. Για πολλούς ψηφοφόρους, το όραμα του Μπουτάρη διάνοιξε δυνατότητες για μια εσωστρεφή πόλη ταραγμένη από την τοπική εθνικιστική πολιτική”.

“Ό,τι κι αν έχω κάνει ως δήμαρχος έχει ενοχλήσει κάποιους πολίτες. Το σπίτι του Ατατούρκ είναι απλώς ένα παράδειγμα. Κατά τη γνώμη μου, η ιστορία είναι αυτή που έχει σημασία. Δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον μιας πόλης χωρίς να γνωρίζεις το παρελθόν της και να μοιράζεσαι την κληρονομιά σου, καλή ή κακή, είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό” λέει ο Γιάννης Μπουτάρης.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.