Ξεχωριστή και υπέροχη η εμφάνιση του Δημήτρη Μπάση και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη στο Ωραιόκαστρο

Ξεχωριστή και υπέροχη η εμφάνιση του Δημήτρη Μπάση και του Μανόλη Ανδρουλιδάκη στο Ωραιόκαστρο

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022»: Μοναδική συναυλία του Δημήτρη Μπάση στο παρεκκλήσι Αγίας Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο

Το εκπληκτικό φυσικό σκηνικό στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο συνδυάστηκε με μοναδικό τρόπο με την υπέροχη φωνή του Δημήτρη Μπάση και τις νότες του κιθαριστή, Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» του Δήμου Ωραιοκάστρου ήταν πρωτόγνωρη, ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό.

Τους καλλιτέχνες καλωσόρισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης. «Για αυτή τη συναυλία επιλέξαμε τον Δημήτρη Μπάση, έναν καλλιτέχνη η βυζαντινή μουσική παιδεία του οποίου ταιριάζει απόλυτα στην ιερότητα του χώρου και ο οποίος μαζί με τον κιθαριστή Μανόλη Ανδρουλιδάκη θα μας ταξιδέψουν με υπέροχα τραγούδια. Για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη εκδήλωση γίνεται στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Ελπίζουμε και του χρόνου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με την ίδια ποιοτική διάθεση να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέδραμαν για να γίνει η αποψινή εκδήλωση, την Εκκλησία για την παραχώρηση του χώρου, τους εθελοντές, τους υπαλλήλους μας και τον ΕΜΑΣ Φίλλιπος Παλαιοκάστρου, που τους θεωρούμε ειλικρινείς αρωγούς και συμπαραστάτες στο έργο μας σε πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο», ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Τσακίρης κάλεσε τους κατοίκους του Παλαιοκάστρου να παρευρεθούν την επόμενη εβδομάδα στα εγκαίνια της αναπλασμένης Πλατείας Τζαβέλα, που θα γίνουν παρουσία του προέδρου του «Πράσινου Ταμείου», Στάθη Σταθόπουλου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον μητροπολίτη μας, κ. Βαρνάβα, ο οποίος έδωσε την ευλογία του για να γίνει η συναυλία σε αυτόν τον όμορφο χώρο στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής, τον πατέρα Νεκτάριο και την ενοριακή εστία νέων, την ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου και τους εθελοντές της ΕΠΩΦ, καθώς όλοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η συναυλία. Να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου μας και τον ΕΜΑΣ Φίλιππος Παλαιοκάστρου, που μας στήριξε για να διοργανώσουμε τη συναυλία», είπε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα.

Ο Δημήτρης Μπάσης και ο βιρτουόζος κιθαριστής και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης ταξίδεψαν το κοινό σε γνώριμες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός σε ένα απαιτητικό ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους εκατοντάδες πολίτες που παρακολούθησαν τη συναυλία.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022»

• Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022

Συναυλία με τον Ορφέα Περίδη στο Δημοτικό Σχολείο Λητής.

Ώρα: 21.00

• Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022

Θεατρική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μέμο Μπεγνή στο Θέατρο Τσούκες στο Δρυμό.

Ώρα: 21.00

• Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022

Συναυλία με τα Χάλκινα (Balkan) στο Δημοτικό Σχολείο στον Πεντάλοφο.

Ώρα: 21.00

• Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022

Συναυλία με την Μελίνα Ασλανίδου στο Θέατρο Τσούκες στο Δρυμό

Ώρα: 21.00.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.