ΟΑΕΔ: Ξεκινάει πρόγραμμα για 7.180 προσλήψεις σε 34 δήμους

ΟΑΕΔ: Ξεκινάει πρόγραμμα για 7.180 προσλήψεις σε 34 δήμους

Πρόκειται για προσλήψεις κοινωφελούςν εργασίας. Οι συμβάσεις θα είναι οκτάμηνης διάρκειας. Οι μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν ενισχυμένη μοριοδότηση, όπως και οι μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και οι οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο γονέα.

Εντός των επόμενων ημερών ανοίγουν μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ οι αιτήσεις ανέργων για περισσότερες από 7000 νέες προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε 34 Δήμους σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συμβάσεις θα είναι οκτάμηνης διάρκειας ενώ όσοι είναι μέχρι 25 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ, ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ.

Οι μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν ενισχυμένη μοριοδότηση, όπως και οι μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και οι οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο γονέα.

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων για την Απασχόληση, Ράνια Αντωνοπούλου.

Τα κριτήρια είναι τα εξής:

– Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

– Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες

– Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω

– Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

– Ηλικία

– Αριθμός ανήλικων τέκνων

– Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή/και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω

– Εντοπιότητα

– Δικαιούχοι ΚΕΑ

Η προκήρυξη με τη μοριοδότηση και την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις 7.180 θέσεις, καθώς και με τις προϋποθέσεις συμμετοχής ανέργων στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα βγει σύντομα από τον ΟΑΕΔ www.oaed.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.