ΟΑΣΘ: Συνέλευση από τους εργαζόμενους για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας

[ad_1]

Η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι το αντικείμενο της γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την πρόταση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας μετά την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του Οργανισμού που πέρασε στα χέρια του Δημοσίου.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί και τις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτή οι εργαζόμενοι και στις δύο βάρδιες.

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, η πρόταση του προεδρείου:

– Περιλαμβάνει μειώσεις 20% επί του ετήσιου εισοδήματος (4,5% επί του μηνιαίου μεικτού μισθού και το υπόλοιπο από τον 13ο και 14ο μισθό) συνολικά 2,5 μεικτούς μισθούς.

– Διατηρεί –από προηγούμενες ΣΣΕ- την υπερωρία των οδηγών για να διευκολύνει τον ΟΑΣΘ να προσθέσει επιπλέον δρομολόγια στα προγράμματα των λεωφορείων με κόστος 4 – 5 ευρώ την ώρα

– Διατηρεί την αδικία του ενιαίου μισθολογίου όπου σε εργαζόμενους της ίδιας ειδικότητας η μισθολογική εξέλιξη θα είναι κάθε 2 χρόνια –για όσους ενταχθούν στα κλιμάκια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- και κάθε 3 χρόνια –για όσους ενταχθούν στα κλιμάκια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

The post ΟΑΣΘ: Συνέλευση από τους εργαζόμενους για την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας appeared first on dailythess | Ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.