Οι 3 νικήτριες ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Παγκόσμιο Τελικό Πράσινης Καινοτομίας

[ad_1]

ClimateLaunchpad 2017 Chrysalis LEAP

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες στη Λευκωσία, ο Εθνικός Τελικός του ClimateLaunchpad 2017, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού ιδεών πράσινης καινοτομίας ανά το παγκόσμιο. Νικητές του Εθνικού Τελικού που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Παγκόσμιο Τελικό αναδείχθηκαν οι: “Growgreen”, μια ομάδα μαθητών η οποία παρασκευάζει λίπασμα από χρησιμοποιημένο καφέ σε μορφή γλάστρας, “echofixer”  η οποία κατασκευάζει καινοτόμα συστήματα απορρόφησης ήχων από ανακυκλωμένο χαρτί και “Be Right Bag”, η οποία παράγει τσάντες από χρησιμοποιημένο χαρτί ενσωματωμένες με σπόρους που μπορούν να φυτευτούν. Ο Εθνικός Τελικός πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της PwC Κύπρου στη Λευκωσία, κατά τη διάρκειά του οποίου εννιά συνολικά ομάδες παρουσίασαν την ιδέα τους μπροστά από την κριτική επιτροπή.  Με κριτήρια τον αντίκτυπο που θα έχουν οι ιδέες αυτές στην κλιματική αλλαγή, τη μελλοντική προοπτική της κάθε ιδέας, αλλά και τον ενθουσιασμό της κάθε ομάδας η κριτική επιτροπή επέλεξε τρεις ομάδες που θα προχωρήσουν στον Παγκόσμιο Τελικό.

Το ταξίδι των ομάδων αυτών ξεκίνησε από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” όπου έλαβαν εκπαίδευση από μέλη της Chrysalis LEAP και από έμπειρους εκπροσώπους της PwC και της Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), ενώ συνεχίστηκε με μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών που είχαν ως στόχο την προετοιμασία των συμμετεχόντων για τον τελικό. Στον Παγκόσμιο Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στην Κύπρο, οι “Growgreen”, “echofixer” και “Be Right Bag” θα διαγωνιστούν με περισσότερες από 100 ομάδες από 35 και πλέον χώρες, για να διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

winning teams (Be Right Bag, echofixer and Growgreen)

Οι 10 καλύτερες ομάδες που θα επιλεγούν στον Παγκόσμιο Τελικό θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των πράσινων startups, και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση. Η καλύτερη ιδέα θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC: Αστικές Αειφόρες Μεταλλάξεις, Αειφόρος Χρήση Γης, Αειφόρος Παραγωγή και Περιβαλλοντικές Μετρήσεις και Χρηματοδότηση.

Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP για τρίτη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. «Όλοι εμείς στην PwC είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με τη Chrysalis LEAP, καθώς αποτελούμε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Το επίπεδο και η ποιότητα των συμμετοχών είναι υψηλά και φέτος και είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί επάξια στον παγκόσμιο τελικό τον Οκτώβριο. Είμαστε επίσης ιδιαίτερα συγκινημένοι, γιατί φέτος απονείμαμε για πρώτη φορά τρία ξεχωριστά βραβεία εις μνήμη της Χαράς Φοιτίδη Granath, μέλους της οικογένειας της PwC Κύπρου, η οποία πίστευε στην δύναμη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας» δήλωσε ο κος Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου.

The post Οι 3 νικήτριες ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Παγκόσμιο Τελικό Πράσινης Καινοτομίας appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.