Οι 7 σημαντικότεροι λόγοι που κάποιος απατάει τον/τη σύντροφο του

Οι 7 σημαντικότεροι λόγοι που κάποιος απατάει τον/τη σύντροφο του

«Με απάτησε». Και μετά από αυτό ραγίζει το γυαλί. Μπορεί το ζευγάρι να μείνει μαζί. Μπορεί να χωρίσει. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα τεράστιο «Γιατί;» που αιωρείται ανάμεσα στους συντρόφους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να απατήσει κανείς τον/τη σύντροφό του, πέρα από τον συνηθισμένο «πήγε με άλλη/άλλον»:

Φυσική απάτη: όταν το ένα άτομο σε μία σχέση έχει ερωτική σχέση με κάποιο άλλο άτομο, που δεν είναι ο/η σύντροφός του στην αρχική του σχέση. Η ερωτική σχέση μπορεί να περιλαμβάνει σεξ ή μόνο φιλιά, αγγίγματα, χάδια…

Συναισθηματική απάτη: συνήθως ξεκινάει αθώα. Συνήθως το άτομο που έχει μία σχέση ξεκινάει να εμπιστεύεται τις σκέψεις και τα προβλήματά του σε κάποιο άλλο άτομο, εκτός σχέσης. Μιλάνε, έρχονται συναισθηματικά κοντά, «δένονται» συναισθηματικά και συνήθως ερωτεύονται ο ένας τον άλλον.

Sexting ή γραπτά σεξουαλικά μηνύματα: όταν δύο άνθρωποι που δεν είναι στην ίδια σχέση αρχίζουν να φλερτάρουν και να παίζουν ένα σεξουαλικό παιχνίδι με ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου στο τηλέφωνο ή στο κομπιούτερ.

Διαδικτυακή απάτη: το ένα από τα δύο άτομα σε μία σχέση γνωρίζει ένα άλλο άτομο διαδικτυακά και ξεκινάνε μια παθιασμένη σχέση μέσα από το ίντερνετ, τα σόσιαλ μίντια, κλπ.

Φλερτ: ακόμα και το αθώο φλερτ μπορεί να βρεθεί τελικά ένοχο ως μορφή απάτης προς τον/τη σύντροφο, όταν γίνεται συστηματικά, μεταξύ αστείου και σοβαρού και με την κρυφή επιθυμία του ατόμου που φλερτάρει να τα φτιάξει με το άλλο άτομο.

Μιλάω με πολύ κόσμο στο γραφείο μου και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν 7 σημαντικοί λόγοι, οι πιο συνηθισμένοι, που οι άνθρωποι απατούν τον/τη σύντροφό τους.

  1. Η σχέση έχει ξεφτίσει

Μπορεί να είναι μια μακροχρόνια σχέση, μπορεί και όχι. Αλλά η σχέση έχει χάσει τη λάμψη της, το ζευγάρι ζει σε μια ρουτίνα, όλα είναι τα ίδια και τα ίδια. Τυχαία, το ένα μέλος του ζευγαριού βρίσκεται σε έναν χώρο όπως ένα αεροπλάνο, τα γενέθλια της μικρής ανιψιάς και γνωρίζει ένα άλλο άτομο που αρχίζει να φλερτάρει μαζί του. Ξαφνικά εμφανίζεται μια ευκαιρία στο όνειρο, ένα άλλο ωραίο άτομο σου δίνει προσοχή, φλερτάρει, σε κάνει να νιώθεις όμορφα, συναισθήματα που είχες ξεχάσει μέσα στον γάμο σου. Απαντάς ανάλογα. Το παιχνίδι συνεχίζεται. Μπαίνεις στη γκρίζα ζώνη της απάτης. Δεν ξέρεις τι θα γίνει μετά, όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές. Συχνά έτσι αρχίζει μια εξωσυζυγική σχέση. Η αίσθηση του καινούριου έχει κάτι μαγικό, είναι μια υπόσχεση για κάτι καλύτερο, ένα μερτικό στο όνειρο, την ελευθερία, την ομορφιά, το «απόλυτο».

  1. Οι άνθρωποι απατούν τον σύντροφό τους για να τελειώσει η σχέση

Συχνά ένας γάμος ή μία σχέση δεν πάει καλά. Ενδεχομένως το βιώνουν και τα δύο μέλη του ζευγαριού. Μπορεί όμως ο ένας από τους δύο να εθελοτυφλεί ή να μην αναγνωρίζει ότι υπάρχει κάποια σημαντική δυσκολία. Το ένα από τα δύο άτομα, αυτό που νιώθει να «πνίγεται» στη σχέση ή θέλει να την τελειώσει και δε μπορεί να το κάνει από μόνο του, μπαίνει κατευθείαν σε μία άλλη σχέση και απατώντας τον/τη σύντροφό του καταφέρνει να τελειώσει την πρώτη σχέση.

  1. Οι ανάγκες του ατόμου δεν ικανοποιούνται από τον/τη σύντροφό του

Ένας άνθρωπος σε έναν γάμο ή σχέση μπορεί να αισθάνεται ότι δεν ικανοποιούνται κάποιες σημαντικές ανάγκες του από το ταίρι του. Μπορεί να πρόκειται για σεξουαλικές, ερωτικές, συναισθηματικές ή διανοητικές ανάγκες. Το άτομο αυτό θα ψάξει έξω από τον γάμο του να βρει κάλυψη σε αυτές τις ανάγκες. Πολλές φορές μπορεί να ξεκινήσει αθώα, φιλικά, μόνο και μόνο επειδή βρήκε μια «αδελφή ψυχή» και έχουν την τέλεια συνεννόηση και κατανόηση. Ώσπου η σχέση γίνεται ερωτική και το άτομο αυτό καταλήγει να απατάει τον/τη σύζυγό του.

  1. Το ζευγάρι έχει παρατήσει τη σχέση του

Συνήθως παντρεμένα άτομα που αισθάνονται ότι «έδεσαν τον γάιδαρο» παύουν να δίνουν σημασία στον/η σύζυγό τους, όπως έκαναν στην αρχή της σχέσης ή του γάμου. Μπαίνουν σε μια ρουτίνα, μοιράζονται ευθύνες και καθήκοντα, η ζωή τους γίνεται ένα μαγγανοπήγαδο, δουλειά-σπίτι-παιδιά, δουλειά και φτου και απ’ την αρχή. Η σχέση ατονεί, γίνεται μια τυπική διαδικασία. Έτσι, το ένα από τα δύο άτομα σπάει αυτόν τον φαύλο κύκλο κάνοντας μια εξωσυζυγική σχέση.

  1. Έλλειψη επικοινωνίας

Το ζευγάρι μιλάει μόνο για τα βασικά. Δε μιλάνε πια για θέματα όπως το πώς ήταν η μέρα τους, το πώς αισθάνονται, ποια είναι τα όνειρά τους. Συνεννοούνται για τα βασικά και μέχρι εκεί. Καθένας ζει στον δικό του εσωτερικό κόσμο και ο άλλος δεν έχει πρόσβαση εκεί. Δεν έχει ιδέα τι γίνεται στο κεφάλι και την ψυχή του συζύγου. Η σχέση τελματώνει και δεν ικανοποιεί το ζευγάρι.

  1. Ανάγκη να εξερευνήσει κανείς τον εαυτό του

Ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι απατούν τον σύντροφό τους έχει να κάνει με καθαρά προσωπικούς λόγους και ανάγκες. Ένας άνθρωπος που περνάει κρίση μέσης ηλικία (η οποία μπορεί να ξεκινήσει και στα 37, 38 του χρόνια), ένας άνθρωπος που αισθάνεται ότι θέλει να μάθει ποιος είναι, πού πάει, τι ακριβώς επιθυμεί από τη ζωή του, μπορεί να προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μέσα από εξωσυζυγικές σχέσεις.

  1. Αίσθηση προσωπικής ανεπάρκειας και ανασφάλειες

Για άλλους ανθρώπους η αίσθηση της προσωπικής ανεπάρκειας, η αίσθηση ότι είναι «λίγοι», ότι δεν είναι αρκετά καλοί, η πίεση του να «αποδείξουν» ότι αξίζουν, η ανάγκη να πάρουν επιβεβαίωση και αποδοχή μέσα από μία εξωσυζυγική σχέση για να καλύψουν τις ψυχολογικές τους ανασφάλειες τους οδηγεί στην απιστία.

 

varvogli.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.