Ομόφωνο το οχι για λατομείο στο Δρυμό

Το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου στην χθεσινή,16/10/18, συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την μη παραχώρηση του αγροκτήματος 4 «Καμάρας», ως δανειοθάλαμο, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου: «Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη – Κιλκίς Δοϊράνη, τμήμα από Α/Κ Ασσήρου έως Α/Κ Ν. Σάντας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε οτι σε περίπτωση άρνησης του δημοτικού συμβουλίου οι εργασίες θα σταματήσουν αμέσως. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθούν τα νόμιμα απο πλευράς του δήμου.

Διαβάστε παρακάτω όλο το χρονικό της υπόθεσης:

Το έργο δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2010, η κατασκευή του δρόμου Νέας Σάντας-Κόμβος Ασσήρου με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η σύνδεση του Κιλκίς με τη συμπρωτεύουσα. Αρχικά στη μελέτη του έργου το Δημόσιο αναλάμβανε να υποδείξει έκταση από την οποία θα έπαιρνε δωρεάν αδρανές υλικό,δηλαδή χώμα, ο εργολάβος. Έπειτα η υπόδειξη αυτή πέρασε στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας,όπου τον Ιούνιο του 2012 αποφάσισε ομόφωνα την αναγκαστική απαλλοτρίωση για λόγους δημόσιας ωφέλειας και ειδικότερα για την κατασκευή του έργου,συνολικής έκτασης 485.266,13 (ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α)+306.595,00 (ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Β)=791.861,13τ.μ. (από την οποία 481.027,97+124.465,00=605.492,97τ.μ. αντιστοιχούν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, ΔΕ Μυγδονίας, αγρόκτημα Δρυμού και αγρόκτημα Καμάρας και 4.238,16+182.130,00=186.368,16τ.μ. αντιστοιχούν στην Π.Ε. Κιλκίς, ΔΕ Γαλλικού, αγρόκτημα Ν. Σάντας).Δείτε αναλυτικά εδώ.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 έγινε η αρχική κρούση στον δήμο Ωραιοκάστρου για λήψη υλικού από το αγρόκτημα “Καμάρα” στον Δρυμό,όπου η άρνηση ήταν έντονη και τεκμηριωμένη,δείτε αναλυτικά εδώ.

Τον  Αυγούστου του 2018, με την παρέμβαση της  αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Κ. Μακεδονίας Βούλας Πατουλίδου, και τεχνικών της Περιφέρειας που παρέστησαν και υποστήριξαν το αίτημα καθώς και η πολιτική συνδρομή του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και του βουλευτή Γ. Γεωργαντά, το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου άλλαξε στάση και ψήφισε υπέρ κατά πλειοψηφία. Δείτε την σχετική απόφαση:
1. Γνωμοδοτεί θετικά και παραχωρεί τη χρήση του αγροκτήματος «Καμάρας», ως δανειοθαλάμου, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου: «Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη – Κιλκίς Δοϊράνη, τμήμα από Α/Κ Ασσήρου έως Α/Κ Ν. Σάντας» για ποσότητα υλικού μέχρι 400.000,00μ³
2. Η οριοθέτηση θα γίνει σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και σύμφωνα με τους όρους και τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις της υπ’ αριθμ. 147526/2-12-2015 υπουργικής απόφασης
3. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου θα επιλυθούν τα προβλήματα των οικονομικών φορέων της περιοχής που θίγονται από το έργο και τα προβλήματα απορροής των όμβριων υδάτων λόγω της κατασκευής του έργου.
Σημειώνουμε ότι η αρχική εισήγηση ήταν αρνητική και χρειάστηκε ευρύς διάλογος στη συνεδρίαση για να αποφασίσει η δημοτική πλειοψηφία την έγκριση της απόληψης υλικού από την “Καμάρα”.

Το θέμα επανήλθε στις 9 Οκτωβρίου 2018 στο δημοτικό συμβούλιο ,ως 18ο,με την παρουσία  πολλών πολιτών του Δρυμού αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έδωσαν όλοι το παρών με συνέπεια να αναβληθεί. Οι πολίτες αποχώρησαν εμφανώς εκνευρισμένοι και αναμένουν ένα συμβούλιο άμεσα με μοναδικό θέμα αυτό που τους καίει.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.