Ο “Παπα – ΠΑΟΚ” για τη δολοφονία του Άλκη: Ηθικοί αυτουργοί και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου

Ο “Παπα – ΠΑΟΚ” για τη δολοφονία του Άλκη: Ηθικοί αυτουργοί και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου

“Το περίμενα ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε και περιμένω και άλλα χειρότερα” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη ο πατέρας Χρήστος Μήτσιος, που είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη ως «Παπά ΠΑΟΚ». “Αυτό δεν είναι προφητεία είναι η αλήθεια εάν δεν την δούμε κατάματα” πρόσθεσε. Και αναρωτήθηκε: “Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου – πρόεδροι, αντιπρόεδροι, γενικοί γραμματείς – με τις δηλώσεις τους τα τελευταία χρόνια είναι ή δεν είναι ηθικοί αυτουργοί; “Όταν βλέπουν τον απέναντι ως εχθρό και θέλουν στρατούς να τους υπηρετούν. Όταν ανάβουν την ψυχή των παιδιών ότι ο άλλος είναι εχθρός μου”

“Το περίμενα ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε κάτι αποτρόπαιο, γιατί όλοι ξέρουμε πως στις μεγάλες πόλεις καθημερινά εκβιάζονται και δέχονται μπούλινγκ δεκάδες παιδιά για τέτοια θέματα και ότι στους συνδέσμους κυκλοφορεί πολύ μαχαίρι, πολύ σουγιάς και πολλά φονικά εργαλεία. Μέσα σε αυτούς αφήνεται η τρέλα των παιδιών να βγει εκτός ορίων” ανέφερε.

“Το ποδόσφαιρο πρέπει να ανοιχτεί στις οικογένειες” πρότεινε και έκανε μέσω της εκπομπής την εξής πρόταση “Μπορεί ο ΠΑΟΚ να με χρησιμοποιήσει και φυσικά εντελώς αμισθί, για να έρχομαι άμεσα πιο κοντά στις συγκεντρώσεις αυτών των συνδέσμων και να συζητάμε πέντε πράγματα. Η καρδιά μου και η ψυχή μου είναι ζυμωμένη μαζί τους”.

“Εάν δεν απλώσουμε αγάπη και δεν ζυμώσουμε πολιτισμό δεν θα αλλάξει τίποτε” υπογράμμισε και θυμάται άλλες εποχές που παρακολουθούσε τον αγώνα μαζί με φίλους του της αντίπαλης ομάδας.

Μέσα στο γήπεδο έχω πάρα πολύ καιρό να δω σοβαρά επεισόδια που να έχουν αίμα. Το καταφέραμε αυτό” ανέφερε και το απέδωσε “στο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας τόσο για τον άνθρωπο που μπαίνει στο γήπεδο όσο και για εκείνον που προκαλεί και δεν θα ξαναμπεί στο γήπεδο”

“Όλοι είμαστε στην ίδια κοινωνία αδέλφια. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα της εκκλησίας προς τα νέα παιδιά” υπογράμμισε.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.