Ο Πόντος «ζωντάνεψε» στο Ζωγράφειο Λύκειο,φωτο

Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν τα μέλη ποντιακών συλλόγων που επισκέφθηκαν πριν από λίγες μέρες την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Χορωδιών και Χορευτικών Ομάδων που πραγματοποίησε το Ζωγράφειο Λύκειο.

Μετά από πρόσκληση του ιστορικού ιδρύματος τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων «πέταξαν» για την Πόλη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή έξι χορωδιών και οκτώ χορευτικών ομάδων από ποντιακούς και πολιτιστικούς συλλόγους της Ελλάδας. Χοροί και τραγούδια από τον αλησμόνητο Πόντο παρουσιάστηκαν από τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, του Συλλόγου Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης», της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος και της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά.

Το επόμενο το πρωί όλα τα συμμετέχοντα τμήματα επισκέφτηκαν τα νησιά Χάλκη και Πρίγκηπο, ενώ το απόγευμα έγιναν δεκτά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Εκ μέρους και των δεκατεσσάρων τμημάτων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ο διευθυντής του Ζωγράφειου Λυκείου Γιάννης Δεμιρτζόγλου επέλεξε τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου Ηρακλή Τσακαλίδη να κάνει την προσφώνηση στον Πατριάρχη, παίρνοντας την ευλογία του. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε γλέντι σε γνωστό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κλείνοντας όμορφα το ταξίδι των συλλόγων.

092888C4-319F-4B04-9423-408E5E489214

9AAFE46F-FDB9-4AC5-BF96-ECC18ABCA89D

20620FE2-42FF-40C2-A9BE-3E4F6C1BC71A

πηγή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.