Ο τεχνολόγος τροφίμων μας εξηγεί για την σαλμονέλα

Ένα ζήτημα που απασχολεί τους γονείς πολύ έντονα τις τελευταίες ημέρες είναι η προσωρινή ανάκληση του ΕΟΦ, που αφορά βρεφικά γάλατα, έπειτα από σχετική ανακοίνωση των Γαλλικών Αρχών για περιστατικά σαλμονέλλωσης, σε προϊόντα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας LACTALIS  στη Γαλλία.

Τι είναι η σαλμονέλα και με ποιους τρόπους μπορεί να μεταφερθεί στα τρόφιμα;
Διαβάστε τις πληροφορίες αυτές στο άρθρο μου «Σαλμονέλα: Ο επίμονος εχθρός» και ανακαλύψτε τρόπους για να περιορίσετε τον κίνδυνο σαλμονέλλωσης, στο ακόλουθο link:

https://www.mednutrition.gr/portal/ygeia/alles-pathiseis/13720-salmonela-o-epimonos-exthros

Οι καταναλωτές-γονείς καλούνται, εφόσον έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν προληπτικά και να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρό τους για εναλλακτικό σκεύασμα. Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Το μέτρο αυτό είναι προσωρινό, για προληπτικούς λόγους, έως ότου ολοκληρωθεί η διερεύνηση. Δείτε αναλυτικά τον πίνακα των προϊόντων, όπως δημοσιεύτηκε στον ΕΟΦ.

Με εκτίμηση,

rissakis-mednutrition Μιχάλης Ρισσάκης,
Τεχνολόγος Τροφίμων, M.Sc
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.