Πέθανε η Νίκη Λεμπέση -Μία από τις τέσσερις «Αδελφές Τατά»

Πέθανε η Νίκη Λεμπέση -Μία από τις τέσσερις «Αδελφές Τατά»

«Η παλιότερη γενιά μάς αποχαιρετά σιγά σιγά» γράφει σε ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας για το θάνατο της ηθοποιού Νίκης Λεμπέση.

Πέθανε στα 90 της η ηθοποιός Νίκη Λεμπέση
Η Νίκη Λεμπέση ήταν μία από τις τέσσερις Αδελφές Τατά της «Οδού ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Νίκη Λεμπέση έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

«Η παλιότερη γενια μας αποχαιρετα σιγά σιγά… Η τρίτη από τις 4 θρυλικές αδελφές Τατά της αλησμόνητης “Οδού ονείρων” του 1962 του Αγαπημένου Μάνου Χατζιδάκι έφυγε στα 90 της … Η Νίκη Λεμπέση που θεατρικά εμφανιζόταν επί μια 20ετία και κινηματογραφικά μόνο σε 4 ταινίες, τιμήθηκε κι από το ΤΑΣΕΗ στο ημερολόγιο του 2019 που είχε θέμα τους ηθοποιούς άνω των 85 ετων…

Για την ιστορία οι αδελφες Τατά ήταν οι αξέχαστες Ζωή Φυτουση, η Σουλα Μπάστα κι η αγαπημένη μας και δραστήρια Μάρω Κοντού.. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στην Καλαμάτα… Καλό ταξίδι αγαπημένη συνάδελφε…» έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η ηθοποιός Νίκη Λεμπέση–Αγγελοπούλου γεννήθηκε το 1934 στην Καλαμάτα. Είχε πολύπλευρες και αξιόλογες σπουδές, Μαθηματική Σχολή Αθηνών, Παιδαγωγική Ακαδημία, Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου & Θεάτρου Ι. Βαμβακά. Πρωτοεμφανίστηκε το 1956 με τον θίασο Γιώργου Λεμπέση, θιασάρχη και θεατρικού επιχειρηματία με τον οποίο και παντρεύτηκε. Εμφανίστηκε επίσης με πολλούς άλλους σπουδαίους θιάσους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, οπότε άρχισε να αποσύρεται από τις εμφανίσεις και στράφηκε στις παιδαγωγικές της ασχολίες. Το 1971 ίδρυσε τα “Εκπαιδευτήρια Νίκης Αγγελοπούλου” και το 1988 μια σχολή χορού στο Γαλάτσι. Επίσης εργάστηκε ως δασκάλα σε Δημοτικό σχολείο.

Η Νίκη Λεμπέση ηταν μία εκ των τεσσάρων “Αδελφών Τατά από τον Λαγκαδά” από την θρυλική παράσταση “Οδός Ονείρων” Καλοκαίρι 1962 στην Ελλάδα του Μάνου και του Μίκη.

iefimerida.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.