Παπακωνσταντίνου:Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη!

Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη!
Παπακωνσταντινου
Η παράταξη μας «Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση» υπήρξε ο πραγματικός πυλώνας και η μοναδική ουσιαστική φωνή της αντιπολίτευσης στο Δήμο μας στον ενάμιση χρόνο της παρούσας διοίκησης. Με τη σθεναρή στάση μας μεταξύ άλλων:
1. Καταγγείλαμε την αποδοχή και τη συμπαιγνία υπερψήφισης από τη διοίκηση Γαβότση ενός εικονικού απολογισμού της προηγούμενης διοίκησης του οικονομικού έτους 2014, για τον οποίο προεκλογικά έσκιζε τα ρούχα της και αναγκάσαμε τον ίδιο το δήμαρχο να παραδεχτεί δημόσια ότι ντρέπεται γι’ αυτό που κάνει.
2. Αγωνιστήκαμε να περάσουμε στον προϋπολογισμό του 2015 τις προεκλογικές εξαγγελίες της διοίκησης Γαβότση για τις οποίες εκλέχτηκε και τις οποίες αθέτησε στο σύνολο τους, παρουσιάζοντας και ψηφίζοντας τελικά έναν προϋπολογισμό για τον οποίο, τι καινούριο, ο δήμαρχος ξαναπαραδέχτηκε ότι ντρέπεται και πάλι γι’ αυτό που κάνει.
3. Καταφέραμε μετά από μεγάλη μάχη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία να αναγκάσουμε προσωπικά το δήμαρχο να αποσύρει τη δόλια διάταξη στον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου που απέκλειε από τις δημόσιες(!) συνεδριάσεις τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης για να μη γίνεται γνωστό στον κόσμο το τι γίνεται εκεί μέσα.
4. Αναδείξαμε το τεράστιο κοινωνικό έγκλημα του μολυσμένου και τοξικού νερού που ανερυθρίαστα χωρίς προειδοποίηση έδινε για 8 χρόνια ως δήμαρχος Μυγδονίας στους κατοίκους της, συνέχισε η προηγούμενη διοίκηση και όχι μόνο δεν έκανε μέχρι σήμερα απολύτως τίποτα ξανά ο νυν δήμαρχος για να το διορθώσει, αλλά το επέκτεινε και στα χωριά της Καλλιθέας. Του θυμίζουμε την υπόσχεση του ότι θα παραιτούνταν στον πρώτο χρόνο της θητείας του εάν δεν έλυνε το πρόβλημα του νερού και τη στιγμή που είναι επικίνδυνη και απαγορεύεται η πόση του στα περισσότερα χωριά του Δήμου μας αναμένουμε την παραίτηση του.
5. Καταδείξαμε την τεράστια κοροϊδία της καθυστέρησης και τελικής απένταξης από το ΕΣΠΑ του εγκεκριμένου έργου της αποχέτευσης του Μελισσοχωρίου, το οποίο θα ήταν έτοιμο με προσωπική υπόσχεση του δημάρχου μέχρι το τέλος του 2015 αλλιώς θα παραιτούνταν. Φυσικά ούτε κουβέντα για τα έργα αποχέτευσης στα υπόλοιπα χωριά.
6. Παρουσιάσαμε ολοκληρωμένη δική μας προμελέτη για την προσωρινή επίλυση του μεγάλου προβλήματος της γέφυρας της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά από τον πνιγμό του συνανθρώπου μας, με την αξιοποίηση της παλαιάς γέφυρας του ΟΣΕ, τόσο σε συγκέντρωση στο Κελεσόγλειο, όσο και σε ειδική συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο. Δε λήφθηκε ποτέ υπ’ όψη από τη διοίκηση και το πρόβλημα παραμένει.
7. Σταθήκαμε και αγωνιστήκαμε μαζί με την κοινωνία του Πενταλόφου στο δίκαιο αγώνα που έκανε για την παραμονή της ΔΗΚΕΩ στον Πεντάλοφο.
8. Αναστείλαμε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου, αποκρούοντας τον αιφνιδιασμό του δημάρχου ο οποίος σε μία αθώα κατά τα άλλα επιτροπή διαβούλευσης και μετά τις 11 το βράδυ, κάλεσε εκτός ημερησίας διάταξης μία εταιρία να ζητήσει τη συναίνεση από όσους συμμετέχοντες είχαν απομείνει και δεν είχαν πάει σπίτι τους για ύπνο, για τα σχέδια της να υποβαθμίσει τον ορεινό όγκο και τις περιουσίες των δημοτών. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική ακύρωση των αδειών που ήδη είχαν εκδοθεί κατά τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης.
9. Ξεσκεπάσαμε την τρομερή μεθόδευση να γίνουν χωματερές τα ανενεργά λατομεία του Παλαιοκάστρου και της Νεοχωρούδας από τον Άκτωρα για τα μπάζα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ζήσαμε απίστευτες καταστάσεις γελοιότητας και ευτελισμού στο δημοτικό συμβούλιο όταν υποχρεώσαμε τη διοίκηση και τον ιδιώτη ευπατρίδη «εύκαιρο» εργολάβο να γελοιοποιούνται, προσπαθώντας να αποδείξουν γιατί σηκώθηκαν ένα πρωί και διάνοιξαν έναν τυφλό δρόμο που συμπίπτει όλως τυχαίως με τη διαδρομή που θα ακολουθούν τα τριαξονικά φορτηγά με τα μπάζα.
10. Δικαιωθήκαμε στην προσφυγή μας για τον ίδιο λόγο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις παράνομες αποφάσεις με διαδικασίες εξπρές των τοπικών συμβουλίων Ωραιοκάστρου και Νεοχωρούδας, της επιτροπής ποιότητας ζωής και του δημοτικού συμβουλίου μέσα σε 48 ώρες! Υποβάλλαμε εμπεριστατωμένη ένσταση με δικά μας έξοδα στο Δασαρχείο κατά του χαρακτηρισμού ως δασικής της έκτασης των δύο λατομείων, αναστέλλοντας τα σχέδια του Άκτωρα. Η διοίκηση Γαβότση συνεχίζοντας το θέατρο υπέβαλε και αυτή μία αστεία ατεκμηρίωτη ένσταση που μπορεί να την απορρίψει οποιοσδήποτε για να θολώσει τα νερά.
11. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να πετύχουμε τα καλύτερα αντισταθμιστικά οφέλη για το Δρυμό και το Δήμο μας από την επέκταση του λατομείου που ζήτησε ο Τιτάνας. Δεν αναγνωρίζουμε διαπραγματεύσεις που έγιναν σε γραφεία με κλειστές πόρτες, ούτε ανταποδοτικά δυσανάλογα της καταστροφής που έχει συντελεστεί για 40 χρόνια και θα συνεχίσει να συντελείτε στο Δρυμό εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου, όπως παραδέχτηκαν δημόσια και οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης Γαβότση, Βαγγέλης Χατζηαγόρου και Χριστίνα Λιμπαντέ.
12. Καταργήσαμε το άδικο και παράλογο χαράτσι (δείγμα του τρόπου διοίκησης) που μας επέβαλαν. Πολεμήσαμε με συνέπεια και σθένος ενημερώνοντας και συσπειρώνοντας τους συμπολίτες μας σε αυτό τον αγώνα πέρα από παρατάξεις και μικροπολιτικά συμφέροντα, καταθέτοντας μία τεκμηριωμένη προσφυγή σε όλα τα επίπεδα που ήταν αδύνατο να μη γίνει δεκτή από τους αξιολογητές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Έτσι με τις ενέργειες μας απαλλάξαμε τους συμπολίτες μας από μία συνολική ετήσια επιβάρυνση €1.000.000 και πλέον.
13. Αποκαλύψαμε την τεράστια γκάφα της διοίκησης να μην υποδεχθεί τους 4.000 και πλέον πρόσφυγες στο χώρο που αρχικά είχε επιλεγεί, μακριά από τα χωριά και την πόλη του Ωραιοκάστρου, παρά τις υποδείξεις και τις συμβουλές μας από την αρχή για το τι θα έπρεπε να κάνει. Σήμερα δουλεύουνε οι μπουλντόζες του στρατού και καθαρίζουν το χώρο στο Στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου 2 χιλιόμετρα μόλις από το κέντρο του Παλαιοκάστρου. Ο δήμαρχος με νέο δελτίο τύπου (τι σπάνιο) ενημερώνει του πολίτες ότι στέλνει τώρα τα έγγραφα στο Υπουργείο!
Όλο αυτό το διάστημα δεχόμασταν μία όλο και κλιμακούμενη επίθεση, όχι σε πολιτικό επίπεδο, αλλά πάντα σε προσωπικό. Οι ύβρεις, οι συκοφαντίες και οι προπηλακισμοί αποκτούσαν όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, όσο η ένδεια προγραμματικού λόγου, σχεδιασμού, και ικανότητας της διοίκησης, σε συνδυασμό με την ανάδειξη περίεργων προτεραιοτήτων γινόταν όλο και πιο έντονη. Πριν από εμάς τις ύβρεις του δημάρχου δέχτηκαν άλλοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι επέλεξαν να σωπάσουν. Εμείς όσο βλέπαμε τον εκτροχιασμό της διοίκησης εντείναμε το δίκαιο, ευπρεπή και μέσα στα πλαίσια της λογικής αντιπολιτευτικό μας λόγο. Οι απαντήσεις από το δήμαρχο κάθε φορά που βρισκόταν σε δύσκολη θέση, ή αποκαλύπταμε τις πραγματικές προθέσεις του, ήταν τουλάχιστον προσβλητικές, όταν δεν ήταν συκοφαντικές και υβριστικές.
Δυστυχώς στην τελευταία σύσκεψη τη Δευτέρα το βράδυ για το προσφυγικό ζήτημα και τη δημιουργία του οικισμού φιλοξενίας και επαναπροώθησης προσφύγων, στις επισημάνσεις από μέρους μας για τα τραγικά λάθη, τις παραλείψεις και την αμέλεια του στην τελική επιλογή του χώρου τόσο κοντά στο Ωραιόκαστρο, για να αποποιηθεί τις μεγάλες και βαριές ευθύνες που έχει επέλεξε τη συνήθη τακτική του να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, με την ανοίκεια και προσβλητική συμπεριφορά του που πέρασε στο έσχατο ανθρώπινο επίπεδο, αυτό των προσωπικών απειλών και των συκοφαντικών υπονοούμενων. Οι εκφράσεις που ακούστηκαν δεν ταιριάζουν και δεν πρέπει να ακούγονται από κανέναν άνθρωπο, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι δήμαρχος. Για το λόγο αυτό εφιστούμε για τελευταία φορά την προσοχή στον κ. Γαβότση ότι αν έχει κάτι να πει να το πει ανοιχτά τώρα, γιατί είτε το κάνει είτε όχι εμείς δεν πρόκειται να του προσφέρουμε ασυλία και να αλλάξουμε την τακτική μας. Πλέον δε μπορεί να αποπροσανατολίσει κανένα με τους αυτοπροσδιορισμούς που τόσο αυτάρεσκα δίνει στον εαυτό του, γιατί τώρα πια όλοι τον γνωρίζουν. Θα συνεχίσουμε κανονικά όπως πάντα μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας τον αυστηρό έλεγχο των πεπραγμένων και των αποφάσεων της διοίκησης του. Δεν πρόκειται να του χαριστούμε αλλά δεν πρόκειται και να τον αδικήσουμε. Επιφυλάσσομαι δε προσωπικά για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου απέναντι στον κ. Γαβότση για τις ύβρεις και τις απειλές που έχω δεχθεί δημόσια από αυτόν και του θυμίζω ότι κάποιοι άλλοι που τόλμησαν να με προσβάλουν στο παρελθόν ζήτησαν στο τέλος δημόσια συγνώμη.
Όλη αυτή η άσχημη κατάσταση έχει και κάτι θετικό. Τώρα μπορούν να καταλάβουν οι πολίτες ποιας μορφής εξουσία αντιμαχόμαστε ως μόνη και πραγματική αντιπολίτευση και πόσο σημαντικά είναι αυτά που πετύχαμε προς όφελος των πολιτών αυτό τον ενάμιση χρόνο. Τώρα μπορούν πραγματικά να αξιολογήσουν το έργο που έχουμε προσφέρει απέναντι σε μία διοίκηση που κάνει γνωστό στο πανελλήνιο το Δήμο μας μόνο για δυσάρεστα γεγονότα (συμπλοκή στον Πεντάλοφο για τη μεταφορά της ΔΗΚΕΩ, πλημμύρες, χαράτσι, χιόνια, οικισμός προσφύγων, κτλ). Είναι η ίδια διοίκηση που κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει εκπρόσωπο τοπικού μέσου ενημέρωσης επειδή κατέγραφε τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς της. Είναι η διοίκηση η οποία δε θέλει να την κρίνουν, να την ελέγχουν, να την αξιολογούν, να ακούει προτάσεις, αλλά θέλει να διοικεί υπό το καθεστώς της μυστικοπάθειας, του φόβου και των απειλών προς όλες τις κατευθύνσεις όταν δε γίνεται αυτό που θέλει, όπως το θέλει.
Αγαπητές Συνδημότισσες και Συνδημότες, σας πληροφορούμε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και τον ίδιο ζήλο. Αυτές οι δυσκολίες μας χαροποιούν γιατί μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς και αποφασισμένους, καταδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι κάνουμε καλά τη δουλειά που μας έχετε αναθέσει.
Papakonstantinou,Παπακωνσταντίνου δύναμη δημιουργίας νέα προταση
Από το Γραφείο Τύπου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.