Παρατείνονται για 2 μήνες τα επιδόματα ανεργίας – Ειδικό επίδομα σε 120.000 εποχικά ανέργους

Παρατείνονται για 2 μήνες τα επιδόματα ανεργίας
Ειδικό επίδομα σε 120.000 εποχικά ανέργους

Επίδομα εποχικής ανεργίας έως και τον Σεπτέμβριο προβλέπεται για 120.000 εποχικά ανέργους από τον κλάδο του τουρισμού.

Την παράταση του επιδόματος ανεργίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, ενώ αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι επίδομα ανεργίας θα πάρουν όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι που δεν θα προσληφθούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, εξασφαλίζεται η χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους εποχικά απασχολούμενους που δεν θα προσληφθούν την τρέχουσα τουριστική περίοδο, σε συνδυασμό με κίνητρα επαναπρόσληψης τους.

Ειδικότερα, χορηγείται -ως μηνιαία οικονομική ενίσχυση- το επίδομα εποχικής ανεργίας έως και τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020, στους περίπου 120.000 εποχικά ανέργους από τον κλάδο του τουρισμού.
Παράλληλα, το κράτος αναλαμβάνει την κάλυψη των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων μερικής απασχόλησης. Το συγκεκριμένο μέτρο θα λειτουργήσει ως κίνητρο επαναπρόσληψης των εποχικά εργαζόμενων.

Επίσης, επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν τον μήνα Μάιο.

Τέλος, μειώνονται τα ελάχιστα απαιτούμενα ημερομίσθια από 100 σε 50, για την λήψη του εποχικού επιδόματος το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τέλος τριπλασιάζεται ο προυπολογισμός στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, από 10 σε 30 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.