Πολλοί μετασεισμοί στην Κρήτη μετά τα 5,3 Ρίχτερ

[ad_1]

Πολλοί μετασεισμοί στην Κρήτη μετά τα 5,3 Ρίχτερ

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους της Κρήτης το Σάββατο το βράδυ, ενώ στη συνέχεια η έντονη μετασεισμική ακολουθία ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να ξενυχτήσουν έξω από τα σπίτια τους.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Ιεράπετρας.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρονται τα εξής:

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα (σ.σ. χθες) στις 23:30 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 377 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 33χιλιόμετρα δυτικά -νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας».
Μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,3 βαθμών της Κλίμακας, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν στη συνέχεια τέσσερις μετασεισμούς .

Συγκεκριμένα σημειώθηκε ένας στις 23:46 μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, κοντά στο επίκεντρο του κύριου σεισμού, ένας ακόμα στις 24:04 επίσης 3,5 Ρίχτερ κοντά στο ίδιο σημείο, ένας τρίτος στις 24:06 κοντά στο Ρέθυμνο ίδιου μεγέθους, ενώ ο τέταρτος, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε στις 24:14 ξανά κοντά στο επίκεντρο του πρώτου σεισμού.


Πηγή: reporter.gr

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.