Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Google: Αποκτήστε iPhone και όχι Android, αν σας ενδιαφέρουν οι καλές φωτογραφίες!

[ad_1]

Το όνομα του Vic Gundotra έχει συνδεθεί με το κοινωνικό δίκτυο Google+ από το οποίο αποχώρησε πριν λίγα χρόνια, όπως και από τον κολοσσό της αναζήτησης, συνολικά. Αν και ένα από τα υψηλόβαθμα και πιο αναγνωρισμένα πρώην στελέχη της Google, ωστόσο, o Gundotra δε διστάζει να εκφράσει τη γνώμη του σχετικά με το ότι τα Android smartphone δεν είναι τόσο καλά στη φωτογραφία, όσο οι προτάσεις της Apple.

gundotra

Όπως σημειώνει, ο κύριος λόγος για τον οποίο τα Android smartphones δεν μπορούν να έχουν καλές κάμερες, σε αντίθεση με το iPhone 7, είναι το γεγονός ότι είναι ανοικτού κώδικα και πρέπει να παραμένουν “ουδέτερα σε όλα τα σημεία”.

Vic Gundotra

Να τι γράφει αναλυτικά, δημοσιεύοντας φωτογραφίες των παιδιών του τραβηγμένες με ένα iPhone 7:

Εδώ είναι το πρόβλημα: Είναι το Android. Το Android είναι ένα open source (κυρίως) λειτουργικό σύστημα που πρέπει να είναι ουδέτερο σε όλες τις πλευρές. Αυτό ακούγεται καλό, μέχρι να φτάσεις στις λεπτομέρειες. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ένα τηλέφωνο Samsung σε μπερδεύει όσον αφορά τις επιλογές που σου δίνει στη φωτογραφία. Πρέπει να χρησιμοποιήσω τη Samsung Camera; Ή την Android Camera; Τη Samsung Gallery ή το Google Photos;

Ο Gundotra, συνέχισε σημειώνοντας ότι, για να μπορέσει η Google να εφαρμόσει καινοτομίες άλλων εταιρειών, όπως η Samsung, η LG και η HTC, μέσω του κατάλληλου API, θα χρειαστούν χρόνια. Μια άλλη πτυχή που επισημαίνει ο πρώην VP της Google είναι το επίπεδο της “υπολογιστικής φωτογραφίας” (computational photography) που απαιτείται για τις κάμερες στις μέρες μας και το γεγονός ότι η Google έχει μείνει πίσω τελευταία σ’ αυτό το κομμάτι.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Apple αναπτύσσεται, καθώς δεν έχει όλους αυτούς τους περιορισμούς και οι καινοτομίες της μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στα iPhone με μια απλή ενημέρωση λογισμικού.

Να τι γράφει χαρακτηριστικά:

“Η Apple δεν έχει όλους αυτούς τους περιορισμούς. Καινοτομεί στο hardware και, απλά ενημερώνοντας το software με κάθε τελευταία καινοτομία της (όπως το portrait mode), τη διαθέτει στους καταναλωτές. Τελικά: αν νοιάζεσαι για τη φωτογραφία, αποκτάς ένα iPhone. Αν δε σε νοιάζει να είσαι λίγα χρόνια πίσω, αγοράζεις Android.”

Πώς κρίνετε αλήθεια την άποψη του πρώην VP της Google; Συμφωνείτε με την άποψη του Gundotra ή πιστεύετε ότι το γεγονός ότι δεν εργάζεται πλέον στην Google τον έχει επηρεάσει στη γνώμη του σχετικά με τις κάμερες των Android σε σύγκριση με αυτές των προτάσεων της Apple;

The post Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Google: Αποκτήστε iPhone και όχι Android, αν σας ενδιαφέρουν οι καλές φωτογραφίες! appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.