Ραντεβού με γιατρούς του ΠΕΔΥ και συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ με ένα κλικ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ Ραντεβού με γιατρούς του ΠΕΔΥ και συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ με ένα κλικ ΓΙΑΤΡΟΙΕΟΠΥΥΡΑΝΤΕΒΟΥΠΕΔΥΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 05/04/2016 – 09:35 Αξιολόγηση:5 1 2 3 4 5 (3ψήφοι) Ραντεβού με γιατρούς του ΠΕΔΥ και συμβεβλημένους του ΕΟΠΥΥ με ένα κλικ Share Like us Tweet Follow us Plus One «Παίρνει σάρκα και οστά» γύρω στο Πασχα το e-ραντεβού για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κλείνουν δωρεάν ραντεβού μέσω διαδικτύου με γιατρούς του ΠΕΔΥ, ιδιώτες – συμβεβλημένους γιατρούς ΕΟΠΥΥ, καθώς και με γιατρούς στα Κέντρα Υγείας και στα Εξωτερικά Ιατρεία των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η πρόβλεψη θέλει ο νέος τρόπος κλεισίματος ραντεβού να προσφέρει ετήσια εξοικονόμηση 1,5 εκατ. ευρώ για το κράτος και 1,8 εκατ. για τους πολίτες, ποσά που «κερδίζουν» κυρίως τηλεφωνικές εταιρείες πενταψήφιων αριθμών. Το νέο σύστημα υπόσχεται διαφάνεια στο κλείσιμο των ραντεβού και πάταξη του φαινομένου να εξαντλούνται μόλις στις 2-3 πρώτες μέρες του μήνα τα ραντεβού. Ήδη η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) υπεύθυνη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έχει αναπτύξει μια κεντρική βάση δεδομένων σε εθνικό επίπεδο όπου καταχωρείται η διαθεσιμότητα των γιατρών για ραντεβού, κλείνονται τα ραντεβού και βλέπουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στις γραμματείες τα κλεισμένα ραντεβού τους ώστε να τα διαχειρίζονται. Από τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα στο σύστημα έχουν ενταχθεί 173 Μονάδες Υγείας των ΠΕΔΥ ενώ άμεσα εντάσσονται και τα νοσοκομεία, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία». Η κ. Ελπίδα Φωτιάδου, προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών ΗΔΙΚΑ αναφερόμενη στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης τόνισε πως πρόκειται για ένα είναι εθνικό έργο ευρέως διαδεδομένο, με διείσδυση > 98%. όπως είπε αποτελεί το μεγαλύτερο πανελλαδικά on-line πληροφοριακό σύστημα, με περισσότερες από 850.000 συναλλαγές την ημέρα και ένα από τα πληρέστερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικό είναι ότι στο σύστημα είναι 50.000 πιστοποιημένοι ιατροί, 13.000 πιστοποιημένα φαρμακεία, εκδίδονται 5.500.000 συνταγές / μήνα και 2.400.000 παραπεμπτικά / μήνα και εξυπηρετούνται 2.900.000 ασθενείς/μήνα. Συνολικά, από την έναρξη του συστήματος έχουν εξυπηρετηθεί 9.950.000 διαφορετικοί ασθενείς.
γιατρος
πηγή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.