Ραχιώτης: Ηρωική κάθε απεργία πείνας που φτάνει στα όρια -Δεν ξέρω αν θα αντέξει τις πιέσεις ο Κουφοντίνας

Ραχιώτης: Ηρωική κάθε απεργία πείνας που φτάνει στα όρια -Δεν ξέρω αν θα αντέξει τις πιέσεις ο Κουφοντίνας

«Κάθε τέτοια απεργία πείνας, που φτάνει στα όρια, είναι μία πράξη ηρωική γι΄αυτόν που την κάνει, υπό την έννοια ότι ο απεργός ρισκάρει τη ζωή του για κάποιους στόχους, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 και στον Χρήστο Μάτη ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στη δίκη της 17 Νοέμβρη, Γιάννης Ραχιώτης, αναφορικά με τον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Δεν ξέρω αν θα αντέξει τις πιέσεις ο Κουφοντίνας», δήλωσε ο κ. Ραχιώτης.

«Η θέση ενός απεργού πείνας είναι τραγική, βλέπει μπροστά του τον θάνατο ή την αναπηρία, βλέπει την επίσημη ρητορική του αντιπάλου του, της κυβέρνησης στην προκειμένη περίπτωση, που του λέει να “πεθάνεις” δεν με ενδιαφέρει και τους Αμερικανούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση και βγαίνουν ανοιχτά και το λένε και φυσικά υπάρχουν κι άλλες πιέσεις. Υπάρχουν ανεπίσημες πιέσεις και εκβιασμοί.»

«Οι απεργίες πείνας είναι πάντα βαθιά πολιτικές πράξεις, άρα αυτό που μετράει είναι η πολιτική βούληση, όχι τα ένδικα μέσα όπως καταλαβαίνετε» δήλωσε ο κ. Ραχιώτης.

Το σχετικό απόσπασμα εδώ:

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.