Σάλος με την απόφαση εταιρείας της Θεσσαλονίκης, να αφαιρέσει τους σταυρούς από τις φωτογραφίες σε συσκευασίες προϊόντων της

[ad_1]

Πραγματικά απίστευτες είναι οι εικόνες οι οποίες αντικρίζουν οι καταναλωτές που σπεύδουν να αγοράσουν προϊόντα της ΜΕΒΓΑΛ και της Νεστλέ.
Μετά τον σάλο που ξέσπασε με την επιχείρηση σούπερ μάρκετ Lidl, η οποία θεώρησε φρόνιμο να αφαιρέσει σταυρούς από στέγες Ελληνικών εκκλησιών, οι οποίες απεικονίζονται σε συσκευασίες προϊόντων της, άλλες δύο εταιρείες προχώρησαν σε  παρόμοια πράξη.
Πιο συγκεκριμένα η…. Θεσσαλονικιά ΜΕΒΓΑΛ και η πολυεθνική Νεστλέ, αφαίρεσαν από φωτογραφίες οι οποίες βρίσκονται σε συσκευασίες γιαουρτιών τους,  τους σταυρούς από στέγες Ελληνικών εκκλησιών.
Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους καταναλωτές οι οποίοι σε πρώτη φάση τουλάχιστον, μένουν άναυδοι αντικρίζοντας τις ανοίκειες αυτές εικόνες.
Μένει λοιπόν τώρα, να ζητηθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τις εταιρείες αυτές,για την περίεργη τουλάχιστον πράξη τους.
Ανακοίνωση της ΜΕΒΓΑΛ. για το θέμα που προέκυψε

«Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ζήτημα με τις συσκευασίες προϊόντων μας, ο οποίες κυκλοφορούν στο εξωτερικό από το 2012, για τη μη ύπαρξη σταυρού στην μακέτα. Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι οι απεικονίσεις που εμφανίζονται στα προϊόντα μας είναι καθαρά γραφιστικές και όχι φωτογραφικές, δεν έχει γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση με βάση θρησκευτικά κριτήρια, παρά πρόκειται για καλλιτεχνική οπτική, χωρίς καμία θρησκευτική αναφορά.

Τη μη σκόπιμη αφαίρεση του σταυρού αποδεικνύει το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση, σε όλες μας τις συσκευασίες, υπάρχει η ελληνική σημαία, της οποίας ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο σύμβολο!

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική εταιρεία, που υποστηρίζει το Χριστιανισμό και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία -και αυτό αποδεικνύεται από πολλές επιλογές της στα 67 χρόνια της ιστορίας της- και παράλληλα σέβεται όλες τις θρησκείες και δεν παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Παρόλα αυτά, κατανοούμε και είμαστε απόλυτα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει και κατά συνέπεια θα προχωρήσουμε σε ανασχεδιασμό όλων των επίμαχων συσκευασιών».

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.