Σε κοινωνικό αποκλεισμό το Ωραιόκαστρο εξαιτίας του ΟΑΣΘ

Λάβροι εναντίον της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης είναι οι δήμαρχοι του νομού. Μιλώντας στην Karfitsa κάνουν λόγο για «αιχροκερδική ιδιωτική εταιρία η οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τους πολίτες της πόλης, αλλά τους δημιουργεί επιπλέον προβλήματα». Όπως καταγγέλλουν, η εταιρία παρά τις συνεχείς δικές τους οχλήσεις, επιμένει να αφαιρεί δρομολόγια από τις γραμμές εξυπηρέτησης, χρησιμοποιεί οχήματα παλαιού τύπου τα οποία είναι επικίνδυνα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι πολίτες στη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Ελλάδας είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ακόμα και μια ολόκληρη ώρα για να εξυπηρετηθούν.
οασθ,OASTH-56
Σύμφωνα με τους «τοπικούς άρχοντες» του νομού μεγαλύτερη δυσαρέσκεια συναντάται στη δυτική πλευρά της πόλης, η οποία είναι… αποκομμένη λόγω της υπάρχουσας κατάστασης στις μοναδικές αστικές συγκοινωνίες, έναντι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας την αίσθηση πως είναι «πολίτες δεύτερης κατηγορίας». Ζητούν μάλιστα από την Πολιτεία να παρέμβει, προκειμένου να λυθούν τα κατά τόπους ζητήματα, αφού όπως λένε «πρέπει να έχει το κράτος λόγο στις συγκοινωνίες που το ίδιο για περίπου εξήντα χρόνια επιδοτεί».

Για την έλλειψη ασφάλειας στις στάσεις των αστικών μιλά από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικού, Οικονομικού Προγραμματισμού και Δ.Ε. Ωραιοκάστρου, Ηρακλής Τσακαλίδης. «Δεν έχουν λυθεί ακόμη τα ενδοδημοτικά προβλήματα συγκοινωνίας, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν κοινωνικό αποκλεισμό. Ένας δημότης για παράδειγμα από το Πετρωτό για να φτάσει στο δημαρχείο, πρέπει να διανύσει μία απόσταση είκοσι χιλιομέτρων χωρίς αστική συγκοινωνία. Επίσης έχουμε πρόβλημα με την ασφάλεια πολλών στάσεων του ΟΑΣΘ. Επιδιώκουμε ασφαλείς στάσεις για τη μετεπιβίβαση των πολιτών. Πριν από δύο χρόνια είχαμε ένα θανατηφόρο ατύχημα σε στάση του ΟΑΣΘ, στο δρόμο Ωραιοκάστρου- Θεσσαλονίκης. Έχουμε να υποδείξουμε ασφαλέστερες επιλογές» καταλήγει ο κ. Τσακαλίδης.
Τσακαλίδης
Δείτε όλες τις καταγγελίες των δημάρχων στο αρθρο της karfitsas

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.