Σταμπουλίδης για Εστίαση: διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms μέχρι τις 23:00

Σταμπουλίδης για Εστίαση: διαδημοτική μετακίνηση και χωρίς sms μέχρι τις 23:00

Διευκρινίσεις για το καθεστώς λειτουργίας της Εστίασης έδωσε ο Γ.Γ. Εμπορίου. Τι είπε για τους γάμους και τα self test που επιβαρύνουν τους επαγγελματίες

«Οι καταναλωτές ήταν προσεκτικοί τις προηγούμενες ημέρες και χθες Κυριακή των Βαΐων, διότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και η αγορά πρέπει να μείνει ανοιχτή», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είπε ότι «τα self test είναι στην διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ενώ παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες».

Σε ότι αφορά την επιβάρυνση των επιχειρηματιών όχι μόνο για τα δικά τους self test αλλά και για ένα από τα δύο self test την εβδομάδα που υποχρεούνται να κάνουν οι υπάλληλοι τους, ο Γ.Γ. Εμπορίου είπε ότι «το άνοιγμα της επιχείρησης παράγει υπεραξία και επομένως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αναλάβουν ένα κόστος της υποχρέωσης που έχουν και απέναντι στους πελάτες τους και απέναντι στο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων».

Σε ότι αφορά την εστίαση, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Απαντώντας για την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πελάτες καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να φεύγουν στις 23:00 από τα καταστήματα και ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δεν θα τους επιδίδεται πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση, ο κ. Σταμπουλίδης απάντησε «εγώ άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτήν την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».

Ο Γ.Γ. Εμπορίου σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».

Σε ότι αφορά τους γάμους και τις δεξιώσεις, ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι «τελειώσαμε» με τον κορονοϊό».

Για την Εστίαση συγκεκριμένα ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι υπάρχει το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση με την χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, η πλατφόρμα για το οποίο θα ανοίξει έως τις 10 Μαΐου και η εκταμίευση θα είναι άμεση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα μέτρα με την αναστολή συμβάσεων και την έκπτωση ενοικίων.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.