Στην διαβούλευση για το προσφυγικό

Άδεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αίθουσα δημοτικού συμβούλιο στη διαβούλευση, με θέμα την εγκατάσταση των μεταναστών σε στρατόπεδο της Σίνδου,ενα στρατόπεδο που δεν εχει σαφή χαρτογράφηση γιατι ειναι οριακά ή εντός Ωραιοκάστρου και αν μη τι άλλο απέχει ελάχιστα απο το Ωραιόκαστρο.
image
Οι δήμαρχοι ενημερώθηκαν απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την εξέλιξη,καμία προσωπική ενημέρωση δεν υπήρξε,οπως είπε ο δήμαρχος.
Παλαιότερα είχε “εξασφαλίσει” ο δήμαρχος απο τον κ.Καμμένο, υπουργό εθνικής άμυνας Ελλάδας, την δέσμευση οτι δεν θα δωθεί το συγκεκριμένο στρατόπεδο,κάτι που άλλαξε στην πορεία.
Σήμερα κάλεσε ο δήμαρχος όλους τους φορείς για να συσκεφθούν και να συναποφασίσουν για την κοινή στάση που θα πρέπει να κρατηθεί σε αυτο το θέμα.
Θεωρήθηκε άδικο που σε μια υποβαθμισμένη περιοχή,που θεωρούνται οι δυτικές συνοικίες, να στηθούν και τα κέντρα μεταναστών με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί κι άλλο. Ειναι δύσκολο να απορροφηθεί στην κοινωνία μας ο αριθμός που ακούγεται οτι θα φιλοξενηθούν,πάνω 4.000 άτομα.
Μια άλλη τοποθέτηση ήταν οτι η συγκεκριμένη περιοχή που προτείνεται είναι ακατάλληλη για ανθρωπιστικούς λόγους για τους ίδιους τους πρόσφυγες.
image
Εκφράστηκε έντονα ο φόβος για την ασφάλεια και την αρμονία των πολιτών,ζητήθηκε να τηρηθεί αυστηρά η πρώτη πρόταση της κυβέρνησης να στήσουν αυτα τα κέντρα σε απόσταση 100 χιλιομέτρων απο τα σύνορα και απο μια σεβαστή απόσταση απο τις κατοικημένες περιοχές,κάτι που δεν τηρείτε.
Μεγάλη η ανησυχία των πολιτών γιατί δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός,καμία σαφή εικόνα για το αν θα μείνουν προσωρινά ή μόνιμα σε αυτα τα κέντρα. Και με δεδομένο την εγκληματικότητα που υπάρχει ο φόβος ξεπερνάει την φαντασία τους. Απο την άλλη η ανθρωπιά και η συμπόνια για αυτούς τους ανθρώπους συγκρούονται με την παραπάνω άποψη τους.
Ο επιμερισμός των ανθρώπων αυτών ζητήθηκε,με τον επιμερισμό αυτόν και πιο εύκολη θα είναι η φιλοξενία τους και πιο δεκτικοί θα είναι στους πολίτες.
image
Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε οτι ο άμεσα εμπλεκόμενος δήμαρχος του δήμου Δέλτα,κ. Μιμης Φωτόπουλος,αποχώρησε πριν την έναρξη της συζήτησης γιατι,οπως λενε πληροφορίες κάποιος του “έδωσε συγχαρητήρια” γιατί “πέταξε” το πρόβλημα απο τον δήμο του και το έστειλε στον δήμο Ωραιοκάστρου.
Η πλειοψηφία έκλεισε στην θέση να ζητηθεί η αναστολή της απόφασης της κυβέρνησης, για να μπορέσει να περάσει το θέμα στην ΠΕΔ (περιφερειακή ένωση δήμων) και στην ΚΕΔΕ (κεντρική ένωση δήμων ΕΛΛΑΔΟΣ) να συναποφασίσουν και να δώσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση όλοι οι δήμοι που εμπλέκονται. Η απόφαση αυτή φυσικά πρέπει να περάσει στην κυβέρνηση,η οποία είναι αυτή που έχει και την πίτα και το μαχαίρι.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.