Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Δέλτα απο τον κ. Παπακωνσταντίνου

Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Δέλτα
Πριν από μερικούς μήνες ανακοινώθηκε η δημιουργία hotspot υποδοχής και επαναπροώθησης 4.000 και πλέον προσφύγων σε απομακρυσμένη περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου μέσα στα όρια της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου 12 χιλιόμετρα από τον οικισμό του Παλαιοκάστρου και 1 χιλιόμετρο από την πόλη της Σίνδου. Τότε σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ωραιοκάστρου, η διοίκηση εχθρικά διακείμενη στην εξέλιξη αυτή, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αρνηθεί τη δημιουργία αυτού του οικισμού με την πρόφαση ότι δεν ήταν κατάλληλος ο χώρος που είχε επιλεγεί.
Η παράταξη μας αξιολογώντας την κατάσταση και τον κίνδυνο να μεταφερθεί ο οικισμός των προσφύγων πολύ εγγύτερα στο Ωραιόκαστρο, πρότεινε να αποδεχτούμε τη συγκεκριμένη απομακρυσμένη τοποθεσία, προσφέροντας σαν Δήμος όλες τις απαραίτητες υποδομές και τη βοήθεια που χρειάζονται αυτοί οι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποι μας. Η πρόταση μας αυτή αιφνιδίασε τη διοίκηση η οποία δεν περίμενε μία τέτοια αντίδραση από εμάς, περιμένοντας μάλλον μία στείρα άρνηση και ένα ξερό κοινό δελτίο τύπου για τα μάτια του κόσμου όπως συνηθίζει.
Δυστυχώς δεν άκουσε ούτε εμάς αλλά ούτε και τον πρώην δήμαρχο κ. Σαραμάντο, ο οποίος τους επεσήμανε ότι με βάση πληροφορίες που είχε η εναλλακτική τοποθεσία για το συγκεκριμένο οικισμό θα ήταν το εγκαταλειμμένο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στη Συμμαχική οδό 2 χιλιόμετρα μόλις από τον οικισμό του Παλαιοκάστρου. Το χειρότερο όλων και το πιο επικίνδυνο ήταν ότι αυτή η περιοχή δεν ανήκει στο Δήμο Ωραιοκάστρου αλλά στο Δήμο Δέλτα καίτι τόσο κοντά στο Ωραιόκαστρο, το αντίθετο ακριβώς δηλαδή με την περιοχή που αρχικά είχε επιλεγεί.
Ο Δήμαρχος Δέλτα βλέποντας αυτή την αντίδραση της δικής μας διοίκησης άμεσα προχώρησε στη δική του πρόταση ως χώρο τοποθέτησης των προσφύγων το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, ή αλλιώς 1090, το οποίο βρίσκεται μέσα στα σπλάχνα του Ωραιοκάστρου μακριά από τον οικισμό της Σίνδου, αλλά και μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Δέλτα όπου δεν μπορεί να έχει κανένα λόγο αντίρρησης ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Ήταν μία κίνηση ματ την οποία είχε 5 μήνες καιρό η διοίκηση του δήμου μας να αντιπαλέψει, εμμένοντας στον αρχικό χώρο τοποθέτησης των προσφύγων μακριά από το Ωραιόκαστρο αλλά μέσα στα διοικητικά της όρια, ή όπου αλλού θα μπορούσε να στηρίξει με βάσιμα επιχειρήματα την εγκατάσταση τους.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά η αμέλεια και η έλλειψη σωστής στρατηγικής και αξιολόγησης της κατάστασης από τη διοίκηση έφεραν το δήμο προ τετελεσμένων δυσάρεστων γεγονότων. Πλέον η εγκατάσταση του οικισμού των 4.000 και πλέον προσφύγων 2 χιλιόμετρα από τον οικισμό του Παλαιοκάστρου είναι μάλλον αναπόφευκτο γεγονός. Ακόμα και σήμερα η διοίκηση κοιτάει σαστισμένη την εξέλιξη της κατάστασης μη έχοντας συγκεκριμένη πρόταση και δεχόμενη τη συμπάθεια όλων αυτών των Δημάρχων που κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από τον τόπο τους αυτό τον οικισμό, αντί να αγωνιστεί με σθένος και γνώση να μη βρίσκεται στη δυσάρεστη κατάσταση που είναι σήμερα. Τώρα η κοινωνία του Ωραιοκάστρου μόνη της πρέπει να δείξει την απαραίτητη ψυχραιμία και ενότητα για να αντιμετωπίσει το κύμα των προσφύγων με τη δέουσα αξιοπρέπεια και πολιτισμό. Δυστυχώς αποδείχτηκε για άλλη μία φορά πως δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη διοίκηση του δήμου της παρά να την παρακολουθεί ουραγό στις αποφάσεις των άλλων.
Papakonstantinou,Παπακωνσταντίνου δύναμη δημιουργίας νέα προταση

Από το Γραφείο Τύπου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.