Τα άλογα του Λαγκαδά που… θεραπεύουν

Ένα μοναδικό πρόγραμμα θεραπείας πραγματοποιείται στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Δύο ανήσυχες 32χρονες ψυχολόγοι άφησαν πίσω τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπου σπούδασαν, και ένωσαν τις δυνάμεις τους και την αγάπη τους για τα άλογα και τα παιδιά και έκαναν κάτι σημαντικό. Στην «Ιπποστήριξη», χαριτωμένα εξειδικευμένα άλογα στη θεραπευτική ιππασία κάνουν παρέα σε παιδιά και μεγάλους με φυσική, νοητική ή συναισθηματική υστέρηση, βελτιώνοντας την υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Η θεραπευτική ιππασία είναι μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη μέθοδος αποκατάστασης και θεραπείας, που απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες με νοητικές και νευρολογικές διαταραχές, αυτισμό, κινητικά προβλήματα, μαθησιακές δυσκολίες, γενετικά σύνδρομα, συναισθηματικές και ψυχολογικές διαταραχές, φοβίες, χαμηλή αυτοπεποίθηση, προβλήματα συμπεριφοράς.

Στη θεραπευτική ιππασία, το άλογο και το περιβάλλον, μέσα από ψυχοεκπαιδευτικές ασκήσεις και δραστηριότητες βοηθούν στη θεραπεία, την αποκατάσταση και την εκπαίδευση μεγάλων και μικρών.

aloga,αλογα

πηγή cityportal

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.