Τα 10 πιο παράξενα πλάσματα που ζουν στο βυθό της θάλασσας

Τα 10 πιο παράξενα πλάσματα που ζουν στο βυθό της θάλασσας

Η θάλασσα είναι ένας συναρπαστικός κόσμος που καθημερινά μας εκπλήσσει με την ποικιλία του, και τα χρώματα του.

Αν ψάχνετε για παράξενα πλάσματα που αψηφούν την εξήγηση, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να κοιτάξετε από τη βαθιά θάλασσα. Κάθε χρόνο, οι ερευνητές καταγράφουν απίστευτα πλάνα με ζώα που μοιάζουν με εξωγήινους και παράξενα νέα είδη που κρύβονται στα βαθιά.

Δείτε τα 10 πιο παράξενα πλάσματα από τη λίστα του livescience.com σε σπάνιες φωτογραφίες

 

Κόκκινη μέδουσα

Αυτό το μυστήριο κόκκινο ζελέ μπορεί να είναι ένα νέο είδος που προηγουμένως ήταν άγνωστο στην επιστήμη, λένε οι ερευνητές της NOAA.  (Πίστωση εικόνας: NOAA)

Τον Αύγουστο, ερευνητές της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός ολοκαίνουργιου και ανώνυμου είδους κόκκινων μεδουσών. Το σκούρο κόκκινο ζελέ πιθανότατα ανήκει στο γένος Poralia , σύμφωνα με τους ερευνητές.

Εντόπισαν για πρώτη φορά το νέο ζελέ στις 28 Ιουλίου χρησιμοποιώντας ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα (ROV) σε βάθος περίπου 2.300 ποδιών (700 μέτρων) ακριβώς έξω από την ακτή του Νιούπορτ, στο Ρόουντ Άιλαντ. Άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων άλλων cnidarians (μέδουσες και κοράλλια), ctenophores (commbjellies), καρκινοειδή και Actinopterygii (ψάρια με πτερύγια ακτίνων), εμφανίστηκαν επίσης στην κατάδυση.

Πολλά πλάσματα των βαθέων υδάτων έχουν εξελιχθεί με παρόμοιο κόκκινο χρώμα επειδή τα κόκκινα μήκη κύματος του φωτός δεν διεισδύουν στα βαθιά ωκεάνια. Αυτό σημαίνει ότι τα κόκκινα ζώα φαίνονται μαύρα επειδή δεν υπάρχει κόκκινο φως που να αντανακλάται προς τους πιθανούς θηρευτές. 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.