Την ίδρυση Μονάδας Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου στο δήμο Ωραιοκάστρου ζητά η δημοτική αρχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την ίδρυση Μονάδας Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου στο δήμο Ωραιοκάστρου ζητά η δημοτική αρχή

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή του, Παύλο Πολάκη ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης ζητά με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας την ίδρυση Μονάδας Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου στο δήμο Ωραιοκάστρου τονίζοντας την ανάγκη καλύτερης εξυπηρέτησης των χιλιάδων δημοτών, οι οποίοι ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γαβότσης, «ο ενιαίος Καλλικρατικός δήμος Ωραιοκάστρου έχει προέλθει από τη συνένωση των τριών πρώην Καποδιστριακών δήμων Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου και βρίσκεται σε χιλιομετρική απόσταση 10 χλμ από το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα δήμο με μεγάλη δυναμική ανάπτυξης με πληθυσμό που αγγίζει τις 60.000 κατοίκους. Όλος αυτός ο πληθυσμός είναι αναγκασμένος να εξυπηρετείται αποκλειστικά και μόνο από το Κέντρο Υγείας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Διαβατών και το αντίστοιχο Κέντρο Υγείας στην περιοχή του Λαγκαδά, τα οποία ωστόσο απέχουν αρκετά από το διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου καθιστώντας δυσχερή τη μετακίνηση των δημοτών μας».

Ο ίδιος αναφέρεται και στο υπάρχον σε λειτουργία υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στο Ωραιοκάστρο, το οποίο όπως τονίζει «έχει απαξιωθεί πλήρως καθώς στελεχώνεται από έναν και μόνο παθολόγο, ο οποίος μόνο συνταγογραφεί για λίγες ώρες».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα ίδρυσης μονάδας Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου στο δήμο μας το οποίο θα στελεχώνεται από τα εξής τμήματα:

-​Χειρουργικό

-​Παθολογικό

-​Καρδιολογικό

-​Παιδιατρικό

-​Οδοντιατρικό

-​Μικροβιολογικό

Σύμφωνα με τον κ. Γαβότση, «η ίδρυση της μονάδας Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης μελέτης και κατασκευής τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΔΕΠΑΝΟΜ)».
Ιατρείο
Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.