Τι συζήτησαν Μπουτάρης και πρωθυπουργός των Σκοπίων στο δείπνο της Θεσσαλονίκης – Τι έγραψε στο twitter ο δήμαρχος (φωτό)

[ad_1]

Τι συζήτησαν Μπουτάρης και πρωθυπουργός των Σκοπίων στο δείπνο της Θεσσαλονίκης - Τι έγραψε στο twitter ο δήμαρχος (φωτό)

«Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ήρθε στη φιλόξενη Θεσσαλονίκη, τη Μητρόπολη των Βαλκανίων,

ανεπίσημα για ιδιωτική επίσκεψη. Η συζήτηση για το θέμα της ονομασίας αφορά τις κυβερνήσεις των δυο χωρών. Ο Δήμος δεν ασκεί εξωτερική πολιτική…» σημείωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με ανάρτηση του στο twitter. Tαυτόχρονα «ανέβασε» δύο φωτογραφίες από το δείπνο που παρέθεσε μαζί με συνεργάτες του, στον ηγέτη του γειτονικού κρατιδίου… (ΒΛ ΦΩΤΟ)

Να θυμίσουμε ότι στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να περάσει εδώ με την οικογένειά του την Πρωτοχρονιά. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρέθεσε δείπνο στον κ. Ζάεφ σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης, παρουσία της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψούς Γούλα και του αντιδημάρχου Τουρισμού, Σπύρου Πέγκα. Ο Γιάννης Μπουτάρης σε δηλώσεις του τόνισε ότι «στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στα Σκόπια, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων είδαμε και τον πρωθυπουργό της FYROM, ο οποίος εξέφρασε την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη. Τότε τον κάλεσα στην πόλη για να περάσει εδώ την Πρωτοχρονιά, σε καθαρό προσωπικό επίπεδο». Ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι στη συζήτηση που θα έχει με τον κ. Ζάεφ δεν πρόκειται να θίξουν πολιτικά ζητήματα «ούτε και το θέμα του ονόματος». Η επίσκεψη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ είναι ιδιωτική. Τον κ. Ζάεφ είχε καλέσει στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη γειτονική χώρα τον περασμένο Νοέμβριο.

[ad_2]

vendo

2 ΣΧΟΛΙΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.