Το αέναο ταξίδι της ευτυχίας…

Πόσο συχνά αναζητάς την ευτυχία σου στους άλλους;

Σε κάθε περίσταση στην ζωή μας δεν χάνουμε την ευκαιρία να ευχηθούμε στους άλλους ολόψυχα ή ακόμα και τυπικά, μιας και το έχουμε συνηθίσει, να είναι ευτυχισμένοι.

Μια λέξη-ευχή που πολλοί την νιώθουν ως κάτι πολύ βαρύ, ίσως και ουτοπικό, στον κόσμο που ζούμε.

Αλήθεια τι σημαίνει ευτυχία;

Πολυσυζητημένη και πολυπόθητη έννοια. Και εφόσον όλοι την επιθυμούμε και την ευχόμαστε, ποιες πράξεις κάνουμε καθημερινά για να την επιτύχουμε και να την βιώσουμε στην ζωή μας;

Καταρχάς στρέφουμε την προσοχή μας σε παράγοντες που βρίσκονται έξω από εμάς και ούτε καν στον έλεγχο μας. Χρήματα, δόξα, τίτλοι και αναγνώριση, όπως και πολλά ακόμα υλικά αγαθά, είναι μερικά από αυτά που θεωρούμε ότι μας επηρεάζουν.

Πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους, οι οποίοι με μεγάλη άνεση και χωρίς να νιώθουν την βαρύτητα αυτού που λένε, διαλαλούν ότι η ευτυχία τους οφείλεται στον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους, στην εργασία τους, στα υλικά αγαθά τα οποία έχουν αποκτήσει αλλά και την αναγνώριση την οποία απολαμβάνουν. Ίσως μέσα σε αυτούς να εντοπίζεις και εσύ τον εαυτό σου.
Και έρχεται η στιγμή στην ζωή σου, που έχεις πολλά ή ακόμα και όλα όσα επιθυμείς και ονειρεύεσαι. Όμως και πάλι κάτι σου λείπει.. Είναι το κενό που έχεις στην καρδιά σου, καθώς δεν τα έχεις βρει με τον πιο σημαντικό άνθρωπο στη ζωή σου, τον εαυτό σου. Αναζητάς την πολυπόθητη ευτυχία σε εξωγενείς παράγοντες, που δεν είναι στον έλεγχο σου ούτε είναι δεδομένοι στη ζωή σου. Ακόμα και ο/η σύντροφος που έχεις επιλέξει να συμπορευτείτε, μπορεί να αλλάξει δρόμο ή ακόμα κι εσύ να επιθυμήσεις να αλλάξεις τον δρόμο σου. Και τότε τι γίνεται;

Χάνεται η ευτυχία; Μήπως είσαι δέσμιος ενός ανθρώπου, υλικών αγαθών και καταστάσεων, που μπορούν εύκολα να μεταβληθούν με ή χωρίς τη θέληση σου;

Στρέψε το βλέμμα σου και την προσοχή σου σε εσένα, σε όσα σε κάνουν να είσαι χαρούμενος, αφουγκράσου κάθε τι που δίνει νόημα στην καθημερινότητα σου, απόλαυσε την κάθε στιγμή και επέλεξε η ευτυχία σου να είναι μια κατάσταση που εσύ ελέγχεις και φροντίζεις γι’ αυτήν. Όταν εσύ καταφέρεις να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, ευτυχισμένος με όλα όσα θεωρείς αυτονόητα, αλλά δεν είναι, όταν νιώσεις ευγνωμοσύνη για την υγεία σου και την κάθε ανάσα που παίρνεις, αλλά και για όλα όσα έχεις στη ζωή σου, μικρά ή μεγάλα, για τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν και την αγάπη που μοιράζονται μαζί σου, τότε ναι είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος πηγή χαράς για τον εαυτό του, ο οποίος θα την μοιράζει απλόχερα και θα εμπνέει και τους γύρω του.

Δεν θα είσαι εσύ η πηγή της ευτυχίας και της χαράς για τους άλλους ανθρώπους, δεν το θέλεις άλλωστε αυτό, γιατί σκοπός σου δεν είναι να δημιουργείς σχέσεις εξάρτησης. Όμως σίγουρα θα συμβάλλεις στην μετάδοση της και στον πολλαπλασιασμό της στο εγγύτερο περιβάλλον σου.

Και εάν αναρωτιέσαι, η ετυμολογία της λέξης ευτυχία είναι: ευ ( καλό/ή ) + τεύχω ( δημιουργώ, φτιάχνω ).

Επομένως η ευτυχία είναι συνώνυμη της καλής δημιουργίας, της προόδου και της εξέλιξης. Εφόσον η δημιουργία έγκειται σε εμάς, η ευτυχία δεν είναι θέμα τύχης και διαφόρων άλλων παραγόντων, αλλά θέμα επιλογής.

Γι’ αυτό επίλεξε στη ζωή σου να είσαι ευτυχισμένος!

Εναλλακτική Δράση 
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.