Το “κροκοδειλάκι”, ο Ελληνικός δράκος, σε ένα βίντεο

Το “κροκοδειλάκι”, ο Ελληνικός δράκος, σε ένα βίντεο

Κροκοδειλάκι είναι η ονομασία αυτού του μικρού δράκου και η επιστημονική της ονομασία “Stellagama stellio”  Θα το συναντήσετε και με άλλες αστείες ονομασίες όπως Κουρκουταβλος , Κουρκουτας , Κουρκουδιαλος , Κροκας , Κορκοφιλας , Κασιδιαρης , Σκουτζικας , Σκουτζικι , Δράκος.

Ερπετό φολιδωτό ΄΄ Οικογένεια Αγκαμιδες ΄΄ Ντροπαλή σαύρα που ζει σε βραχώδης περιοχές φτάνει σε μήκος έως 30 εκ. Μαζί με την ουρά . Εντελώς ακίνδυνο και δειλό ερπετό δεν είναι δηλητηριώδες . Μόλις αντιλαμβάνεται κίνηση εξαφανίζετε με άλματα σαν να πετά , της αρέσει να λιάζετε αρκετά , τρέφετε με ασπόνδυλα και διάφορα φυτά αλλά και μικρές σαύρες , ζευγαρώνει 2 φορές το χρόνο τα θηλυκά γεννούν 6-10 αυγά . Το σώμα του είναι σκληρό , επιτίθεται με απίστευτη ταχύτητα στην λεία του , σίγουρα θα σας έχει εντοπίσει στο βουνό αυτός ο μικρός δράκος χωρίς να τον αντιληφθείτε . Φωτιάδης Νίκος

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.