Χάνς Κλούγκε στον ελληνικό λαό: Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη

Χάνς Κλούγκε στον ελληνικό λαό:
Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη

Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη, τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού ΥγείαςΧανς Κλούγκε, στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, κατά την ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.  Ο κ. Κλούγκε απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Είναι ζωτικής σημασίας όλοι μας να τηρήσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε το πλήθος, τη στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους, σημείωσε ο Χανς Κλούγκε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αποστασιοποίηση.

«Είναι ζωτικής σημασίας όλοι μας να τηρήσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, να φοράμε μάσκα σύμφωνα με τις οδηγίες, να πλένουμε τα χέρια μας, να φταρνιζόμαστε ή να βήχουμε χρησιμοποιώντας τον αγκώνα μας ή ένα χαρτομάντηλο, να παραμένουμε σπίτι όταν δεν αισθανόμαστε καλά. Θα πρέπει να βελτιώσουμε τον εξαερισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Φέτος αντιμετωπίσαμε μία πρόκληση που συγκλόνισε τον τρόπο ζωής μας, σημείωσε ο Χανς Κλούγκε, προσθέτοντας ότι είναι μία πρόκληση που μπορούμε να ξεπεράσουμε αν κάνουμε τις καλύτερες επιλογές.

Τόνισε ότι ο ρόλος που παίζει ο καθένας μας στην κοινότητα θα καθορίσει αποφασιστικά την πορεία της Covid-19 από εδώ και πέρα. «Είτε, λοιπόν, θα δούμε ένα τρίτο κύμα, είτε θα κρατήσουμε τη γραμμή εδώ, θα κρατήσουμε ως αυτό το σημείο τον ιό», είπε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Π.Ο.Υ.

Ανέφερε ότι ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός και παρότρυνε τους πολίτες να αναζητήσουν αξιόπιστες πληροφορίες για τα εμβόλια από αξιόπιστες πηγές.

«Τα εμβόλια σώζουν ζωές», διαμήνυσε ο κ. Κλούγκε.

Υπογράμμισε ότι το εμβόλιο είναι «ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας και θα μας βοηθήσει σταδιακά να επιστρέψουμε στην κανονική κοινωνική και οικονομική ζωή». Συμπλήρωσε ότι οι εμβολιασμοί και η εφαρμογή των δημόσιων συστάσεων και οδηγιών «θα επιφέρουν τη βέλτιστη προστασία για εσάς και τους οικείους σας».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να διανεμηθούν τα εμβόλια για την Covid-19 με δίκαιο, δεοντολογικό και διαφανή τρόπο.

Επισήμανε ότι βρίσκεται πάντα σε επαφή με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος πήγε στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβρη για διαβουλεύσεις.

Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε στον πόλεμο κατά της πανδημίας, τόνισε ο Χανς Κλούγκε.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.