Ωραιόκαστρο: Αποχή των παρατάξεων απο την σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση

Ωραιόκαστρο: Αποχή των παρατάξεων απο την σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση

Την έντονη αντίδραση τους εξέφρασαν οι δημοτικές παρατάξεις για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς.

Εκτός απο τα παρακάτω δελτία τύπου ενημερωθήκαμε ότι απουσίαζαν απο την συνεδρίαση και η παράταξη της ΑΝ.Α.Σ.Α όπως και η παράταξη της Δύναμης Δημιουργίας

Η Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
πιστά συνεπής στην προ καιρού ρητά δηλωμένη θέση και στάση της ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου που θα διενεργούνται με περιφορά και ψήφιση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερώνει του δημότες ότι ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του δημοτικού συμβουλίου που γίνεται στις 3 μ.μ
Η τακτική της ψηφοφορίας με περιφορά (οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος που επικαλείται η διοίκηση του Δήμου) δεν αντιστοιχεί στις δημοκρατικές διαδικασίες της αλληλεπίδρασης που οφείλουν να διέπουν τις συνεδριάσεις ενός δημοτικού συμβουλίου, πόσο μάλλον τη στιγμή που ο Δήμος Ωραιοκάστρου δαπάνησε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την κάλυψη των ηλεκτρονικών μέσων για συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις.
Επίσης δηλώνουμε ρητά ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε καμία μελλοντική συνεδρίαση που θα γίνει με αυτό τον τρόπο, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε με την «παρουσία μας» αποφάσεις που δεν θα τυγχάνουν αποτέλεσμα ώριμου και γόνιμου διαλόγου των συμβούλων και της διοίκησης.
Το γραφείο τύπου της Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ:
Αξιότιμη κα Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι!
Απέχουμε από την σημερινή (4/5/20 και ώρα 15.00) ΄΄προσχηματική΄΄ συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σεβόμενοι τον θεσμό του ανώτατου οργάνου λήψης αποφάσεων των δήμων και ταυτόχρονα καταγγέλουμε την πρωτοφανή προσπάθεια υποβάθμισης του!
Δεν είναι δυνατόν στις 28/4 να κάνουμε επιτέλους Δημ.Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και στις 4/5 δια περιφοράς και μάλλιστα να καλούμαστε να στείλουμε την θέση μας με Email ή με SMS στο κινητό της Προέδρου!
Το ίδιο έγινε και με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε σήμερα στις 12.00.
Αντίθετα η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 13.00  έγινε με τηλεδιάσκεψη!
Όλα αυτά για να νομιμοποιηθεί μία παρέμβαση για την οποία μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει μελέτη παρά μόνον προφορική ενημέρωση και ούτε έγινε διαβούλευση με τους φορείς!
Γιατί άραγε τόση βιασύνη και προχειρότητα;
Καλούμε την Πρόεδρο του ΔΣ έστω και τώρα να σεβαστεί τον θεσμό που όλοι μας υπηρετούμε!
Μετά τιμής
Πολυχρονίδης Αναστάσιος
Παρισόπουλος Γεώργιος
Τσακαλίδης Ηρακλής
Λαζαρίδης Ηλίας
Βασιλεία Μαντά


.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.