Ωραιόκαστρο – Δέλτα: Συνελήφθη 27χρονος για περιβαλλοντική ρύπανση εδάφους

Ωραιόκαστρο – Δέλτα: Συνελήφθη 27χρονος για περιβαλλοντική ρύπανση εδάφους

Πρωινές ώρες χθες (23-06-2022) σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου και του Δήμου Δέλτα πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή δράση από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της ίδιας Διεύθυνσης, στελεχών της Α.Α.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης, ΔΕΔΔΗΕ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε χώρους διάθεσης – ανακύκλωσης μετάλλων.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός – προσωρινά υπεύθυνος επιχείρησης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών –επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην Ποινική προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι σε αύλειο χώρο ατομικής επιχείρησης – διαλυτηρίου Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής, Ανακύκλωσης και προσωρινής αποθήκευσης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων, καθώς και αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων, υπήρχαν ποσότητες μηχανέλαιων αναμιγμένα με τα χώματα του εδάφους, διαπιστώθηκε να υπάρχουν διάσπαρτα μηχανικά μέρη οχημάτων, λάστιχα, ζάντες, παλιά αυτοκίνητα, ύπαρξη κηλίδων μηχανέλαιων και γενικότερα επικρατούσε μια αταξία όσον αφορά την τοποθέτηση των ανακυκλώσιμων υλικών, κατά παράβαση των υφιστάμενων περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, με συνέπεια την πρόκληση ρύπανσης του εδάφους και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.