Ωραιόκαστρο: Διάρρηξη σε οικία – Αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό – Περιγραφή

Ωραιόκαστρο: Διάρρηξη σε οικία – Αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό – Περιγραφή

Οι κλοπές, οι διαρρήξεις και οι ληστείες “ανθίζουν” στο διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου.

Τελευταίο καταγεγραμμένο περιστατικό στον οικισμό Γαλήνη όπου άγνωστοι εισέβαλαν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου και κατάφεραν να αφαιρέσουν μεγάλο χρηματικό ποσό και αντικείμενα αξίας.

Το περιστατικό καταγράφηκε πριν από λίγες ημέρες στην οδό Χρυσανθέμων, ο παθών έδωσε πλήρη περιγραφή στο oraiokastro24 η οποία φυσικά και έχει καταγραφεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ωραιοκάστρου την υπόθεση.

Βράδυ Κυριακής μεταξύ 9:00 με 9:30 άγνωστοι ξηλώνουν τον προβολέα που λειτουργεί με φωτοκύτταρο και το συναγερμό τον οποίο τοποθέτησαν σε κουβά με νερό.
Έπειτα παραβιάσανε την μπαλκονόπορτα και εισήλθαν στην κατοικία στην οποία ευτυχώς δεν υπήρχε κανείς εκείνη την ώρα μέσα.
Κατάφεραν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν μεγάλο χρηματικό ποσό και αντικείμενα σημαντικής αξίες.
Κατά τη διάρκεια της δράσης τους οι διαρρήκτες μέσα από το σπίτι άνοιξαν τηλεόραση ή ραδιόφωνο έτσι ώστε να νομίζουν οι υπόλοιποι ένοικοι ότι κάποιος υπάρχει μέσα και να μην ακούγονται όση ώρα αυτοί “δουλεύουν”.
Επιστρέφοντας ο ιδιοκτήτης της οικίας αντιλήφθηκε το τι έχει συμβεί και κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι απόπειρες και οι ολοκληρωμένες διαρρήξεις και κλοπές στο συγκεκριμένο οικισμό είναι τόσο συχνές που μία ομάδα κατοίκων έχει δημιουργήσει ομαδική συνομιλία για να μπορούν να ενημερώνονται άμεσα.
Μέχρι το σημείο της ενημέρωσης αυτό είναι χρήσιμο. Στο κομμάτι της δράσης όμως σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι επικίνδυνο, το να μπουν στη διαδικασία για παράδειγμα να κάνουν περιπολίες με σκοπό προστατεύσουν την περιοχή τους.

Αυτό που ζητάν οι αστυνομικοί και του Τμήματος Ασφaλε;iας αλλά και του Aστυνομικού Tμήματος Ωραιοκάστρου είναι η άμεση ενημέρωση των πολιτών στις αστυνομικές αρχές. Ότι ύποπτο πέσει στην αντίληψή τους ακόμη και αν το θεωρούν ασήμαντο να καλέσουν αμέσως το 100. Μία ασήμαντη παρατήρηση μπορεί να προφυλάξει το σπίτι και την ασφάλεια μας.

Τα ελάχιστα περιπολικά και το επαρκές ανθρώπινο δυναμικό Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου καθιστούν την περιοχή ” εύκολο” για τους δράστες.

Με 3 περιπολικά και περίπου 20 αστυνομικούς το Τμήμα Ασφαλείας καλείται να προστατεύσει και να ερευνήσει τον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου, έκτασης μεγαλύτερης των 200 τ.χλμ

Ένα ακόμα σημαντικό μειονέκτημα ότι το Τμήμα Ασφαλείας Ωραιοκάστρου συνεργάζεται με το Τμήμα Ασφαλείας Σίνδου.

Η αναγκαιότητα για ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού και περιπολικών όπως και η οριοθέτηση δράσης του Τμήματος Ασφαλείας καθαρά και μόνο στο δήμο Ωραιοκάστρου είναι επιτακτική ανάγκη και πρέπει με κάθε τρόπο να επιλυθεί άμεσα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.