Ωραιόκαστρο: Εδιρνέλης προς αντιδ. Οικονομικών : Η ευθύνη του δημόσιου λόγου 

Ωραιόκαστρο: Εδιρνέλης προς αντιδ. Οικονομικών : Η ευθύνη του δημόσιου λόγου

του Γρηγόρη Εδιρνέλη*

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις στα ΜΜΕ όλων των πολιτών (ειδικότερα όμως των προσώπων που κατέχουν θέσεις ευθύνης) απαιτούν προσεκτικούς χειρισμούς, φειδωλότητα, μέτρο, περίσκεψη και καθαρό νου αλλά κυρίως γνώση των συνεπειών των λεγομένων τους»

Αυτά μου δίδαξε παλιός καθηγητής της νομικής και εξ’ ίσου παλιά καραβάνα στη πολιτική και σε θέσεις διοίκησης. Αυτές οι σκέψεις επανήλθαν στο μυαλό μου διαβάζοντας ανάρτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ωραιοκάστρου κ. Καρασαββίδη στις 2/12/2021 όπου προφανώς  θέλοντας να αντιπαρατεθεί σε πολιτικούς του αντιπάλους εκτόξευσε βαρύτατη καταγγελία που χρήζει οπωσδήποτε περαιτέρω διερεύνησης.

Συγκεκριμένα καταγγέλλει μεταξύ των άλλων ότι «………………..Καλό θα ήτανε αυτοί οι «παρορμητικοί» τύποι, όπως αυτοαποκαλούνται, να είναι πιο συγκρατημένοι γιατί και εκκρεμοδικίες υπάρχουν εις βάρος τους ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΞΙΑΣ 200.000 ΕΥΡΩ, ΠΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΓΩΓΗ – ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ! Για αυτό στο σπίτι του κρεμασμένου λέει ο θυμόσοφος λαός δεν μιλάνε για σχοινί! Τα σχετικά δικαστικά έγγραφα στην διάθεση του οποιοδήποτε δημότη»  (Τα κεφαλαία και τονισμένα έντονα γράμματα για να τονίσω την βαρύτητα της καταγγελίας)

Κι εδώ αναρωτιέται ο κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης.

Πέρα από την δικαστική νίκη του Δήμου κατά της αγωγής του «υποτιθέμενου αναδόχου» για το ποσό των 200.000 Ευρώ, [όπως δηλώνεται στην ανάρτηση από τον κ. αντιδήμαρχο οικονομικών] καταγγέλθηκε η παρανομία αυτή ΚΑΙ στον Εισαγγελέα διαφθοράςγια να διερευνήσει το αξιόποινοτων πράξεων του τότε αναθέτοντα και του «υποτιθέμενου» αναδόχου, όπως υποχρεούται από το νόμο;

Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει (ΧΘΕΣ), ο Δήμος Ωραιοκάστρου (δια των αρμοδίων οργάνων του) να προβεί στην γνωστοποίηση της παρανομίας αυτής στην Εισαγγελία Διαφθοράς (εφόσον υπάρχουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα) ειδάλλως κινδυνεύει  να πραγματωθεί σε βάρος του είτε η υπόσταση του αδικήματος της απιστίας είτε της παράβασης καθήκοντος.

Από την άλλη οι οποιοδήποτε «θιχθέντες»  έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν τα εκ του νόμου δικαιώματα τους (ποινικά /όπως έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, κλπ/ ή αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης από την προσβολή της προσωπικότητας τους, από αδικοπραξία, κ.λ.π) κατά του καταγγέλλοντα και οποιουδήποτε τρίτου εμπλεκόμενου.

Εφόσον δεν έχει συμβεί τίποτα από τα δύο, τότε έχει δικαίωμα ο κάθε καλοπροαίρετος τρίτος να υποθέτει ό,τι «περνάει από το μυαλό του»,υποψία που μολύνει και δηλητηριάζει την εμπιστοσύνη του πολίτη στη διοίκηση και στους θεσμούς.

*Ο Γρηγόρης Εδιρνέλης είναι δικηγόρος και δημότης του Δήμου Ωραιοκάστρου

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.