Ωραιόκαστρο: Ρουσφέτι και για το νερό απο την διοίκηση Τσακίρη

Ωραιόκαστρο: Ρουσφέτι και για το νερό απο την διοίκηση Τσακίρη

Μια ακόμη καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας απο τον δημοτικό σύμβουλο Ηρακλή Τσακαλίδη της παράταξης “Συνεργασία Τώρα”, για παράνομη σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΩ σε συγγενικό πρόσωπο δημοτικού συμβούλου της παράταξης Παντελή Τσακίρη “Πρωταγωνιστές Ξανά”

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση – καταγγελία του κ. Ηρακλή Τσακαλίδη:

Κλείνει σήμερα αισίως(!) η τρίτη χρονιά της διοίκησης Τσακίρη στον δήμο Ωραιοκάστρου. Και θεωρώ πως πρέπει να σας ενημερώσω γι ακόμη ένα περιστατικό μη χρηστής διοίκησης που εμπεριέχει και οσμή σκανδάλου:
Στις 2 Ιουλίου 2022 έγινε η παράνομη σύνδεση στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΩ ( Δημοτική Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου) ενός αγροτεμαχίου με κτίσμα από πάνελ εντός αυτού, στην περιοχή Φράγκου Πέτρες της δημοτικής κοινότητας Λητής Δήμου Ωραιοκάστρου. Και μιλάω για παράνομη σύνδεση γιατί δεν τηρήθηκε ούτε κατ ελάχιστο ο ισχύων Κανονισμός Ύδρευσης, ο οποίος ρητά αναφέρει ( άρθρο 2 παρ.iii) ότι: ” Στην περίπτωση που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου κι εκτός δικτύου Ύδρευσης, θα χορηγείται παροχή νερού από το δίκτυο ύδρευσης ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, στην οποία θα λαμβάνονται υπόψη οι δυνατότητες του δικτύου και οι ανάγκες των δημοτών και των κατοίκων”.
Ζήτησα με αιτήσεις μου δύο φορές από την διοίκηση της ΔΕΥΑΩ να μου δώσει αντίγραφα των εξής εγγράφων:
1) Αίτηση για υδροδότηση
2) Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΩ στην οποία να εμπεριέχεται ως θέμα προς συζήτηση και ψήφιση του αιτήματος υδροδότησης.
3) Πρακτικό της απόφασης του Δ Σ της ΔΕΥΑΩ για υδροδότηση.
4) Τεχνική μελέτη για τη σύνδεση.
5) Γραμμάτιο είσπραξης ως τέλος σύνδεσης.
6) Εντολή ΔΕΥΑΩ προς την εταιρία TEDRA AE για την πραγματοποίηση όλων των απαιτούμενων εργασιών ( σκάψιμο χάνδακα- τοποθέτηση σωλήνα- επίχωση χάνδακα- αποκατάσταση οδοστρώματος).
7) Πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του έργου σύνδεσης στο δίκτυο μεταξύ ΔΕΥΑΩ και TEDRA AE, η οποία πραγματοποίησε όλες τις εργασίες σύνδεσης σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων.
Πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής της ΔΕΥΑΩ για την ορθότητα των εργασιών που έγιναν.
Η αίτηση λοιπόν που αρχικά μου εστάλη περιείχε το αίτημα του φερόμενου ως ενδιαφερόμενου με μια απλή υπογραφή και αναγραφή του ονοματεπώνυμού του. Όταν διατύπωσα την αντίρρησή μου για μη εφαρμογή του ισχύοντος κανονισμού ( άρθρο 10 παράγραφος 2: ” Για τη σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο ύδρευσης υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη αίτηση προς την αρμόδια Υπηρεσία της ΔΕΥΑΩ η οποία συντάσσεται σε έντυπο που χορηγείται στον ενδιαφερόμενο”), μου απεστάλη δεύτερη αίτηση, με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου(!!!). Περιττεύει να πω ότι η υπογραφή στις δύο αιτήσεις απέχει παρασάγγας κι ότι ουσιαστικά δεν περιήλθε στην κατοχή μου κανένα απ τα παραπάνω έγγραφα πλην των υπ αριθμ 1&5.
Να υπενθυμίσω ότι πριν από περίπου έξι μήνες τοποθετήθηκε στην περιοχή μια μονάδα απομαγγανοποίησης του νερού ώστε αυτό να είναι κατάλληλο για οικιακή χρήση απ τους κατοίκους του παρακείμενου οικισμού ΑΜΦΙΘΕΑ κι όχι για τη νέα αυτή σύνδεση.
Το οξύμωρο της περίπτωσης είναι ότι ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου το οποίο παράνομα συνδέθηκε στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΩ είναι στενότατος συγγενής δημοτικού συμβούλου της παράταξης Τσακίρη, ο οποίος είναι και πρόεδρος ενός ΝΠΙΔ του Δήμου Ωραιοκάστρου αλλά και αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΩ. Έβαλαν δηλαδή τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
Όπως ήταν φυσικό, ενημέρωσα την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, η οποία έχει ήδη επιληφθεί του γεγονότος και αναμένονται εξελίξεις, μιας κι έχει τάξει προθεσμία 10 ημερών στη διοίκηση της ΔΕΥΑΩ για ν απαντήσει.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.