Ωραιόκαστρο: Τρία χρόνια μετά και ακόμη δεν γνωρίζουν τη λειτουργία στο τοπικό συμβούλιο

Ωραιόκαστρο: Τρία χρόνια μετά και ακόμη δεν γνωρίζουν τη λειτουργία στο τοπικό συμβούλιο

Τρία χρόνια πέρασαν απο την λειτουργία του νέου τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου και ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει κατανοητός ο ρόλος και οι υποχρεώσεις των τοπικών συμβούλων.

Αυτό διαπιστώθηκε απο το χθεσινό συμβούλιο που ενώ είχε μόνο ένα θέμα ημερησίας διάταξης, ένα θέμα που δεν χρειάστηκε καμία εισήγηση, καμία επεξήγηση, η συνεδρίαση διήρκεσε σχεδόν μια ώρα. Μια ώρα προσπαθειών κατανόησης του ρόλου του τοπικού συμβουλίου και του κανονισμό λειτουργίας του.

Ουσιαστικά η αντίδραση των συμβούλων, μερικών εκ των οποίων εκδηλώθηκε με την αποχώρησή τους απο την συνεδρίαση, ήταν η άρνηση της προέδρου να συμπεριλάβει τα θέματα που αποστέλλουν στις συνεδριάσεις.

Η πρόεδρος απο πλευράς της εξήγησε ότι τα θέματά τους είναι ερωτήματα προς τους αντιδημάρχους και μπορούν να τα στέλνουν άμεσα οι ίδιοι προς αυτούς και να απαντώνται. Αυτή η χθεσινή τοποθέτηση της προέδρου είναι αντίθετη με την αρχική της, η οποία ζήτησε απο τους συναδέλφους της ότι θέματα έχουν προς τους αντιδημάρχους να τα στέλνουν στην ίδια και αυτή με την σειρά της θα τα προωθεί στους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Στο 23ο λεπτό της συνεδρίασης στις 26/1/2021 αποτυπώνεται η στιγμή που πρόεδρος ζητά να τηρηθεί η ιεραρχία και καταργεί η ίδια την αρχική της απόφαση:

Για μια πολλοστή φορά γεννάται το ερώτημα ποιος ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου τοπικού συμβουλίου;

Απο την στιγμή που με την δύναμη του διαδικτύου έρχονται στο φως τα προβλήματα της καθημερινότητας, σχολιάζονται απο τους ίδιους τους πολίτες και οι λύσεις απο τους αρμόδιους, μέσα απο αυτήν την διαδικασία, έρχονται άμεσα; Α
πο την στιγμή που το τοπικό συμβούλιο δεν μπορεί να επιλύσει ή να μεταφέρει τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών στους αρμόδιους για να δώσουν λύσεις, τότε πραγματικά ποιος ο λόγος της ύπαρξής του;

Σε κοινή ομολογία η μεγαλύτερη κοινότητα του δήμου Ωραιοκάστρου είναι η πιο άπραγη και έχει κουράσει με τους μόνιμους διαπληκτισμούς. Ίσως ένας απολογισμός των μέχρι τώρα δράσεων που έχουν γίνει απο την κοινότητα να βοηθούσε το σώμα να αλλάξει τακτική.

Υπενθυμίζουμε οτι στις 8/9/2021 οκτώ απο τους δέκα τοπικούς συμβούλους Ωραιοκάστρου με κοινή επιστολή είχαν ζητήσει την παραίτηση της προέδρου.
Αιτιολογία αυτών η δυσλειτουργία του συμβουλίου, δείτε αναλυτικά την επιστολή εδώ

Παρακολουθήστε ολόκληρο το χθεσινό τοπικό συμβούλιο:

Ωραιόκαστρο: 8 τοπικοί σύμβουλοι ζητούν την παραίτηση της προέδρου – Τι θα κάνει ο δήμαρχος;

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.