Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Απεργία Δημοσίου στις 28/9 : Η ΑΔΕΔΥ Αντιδρά στο Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

Απεργία Δημοσίου στις 28/9 : Η ΑΔΕΔΥ Αντιδρά στο Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο


 

Απεργία Δημοσίου στις 28/9 : Η ΑΔΕΔΥ Αντιδρά στο Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο


Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28 Αυγούστου προχωρούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ. Η κινητοποίηση γίνεται ως αντίδραση στην εισαγωγή για ψήφιση στη Βουλή του νέου νομοσχεδίου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει «αντεργατικό».

Στις κινητοποιήσεις αναμένεται να συμμετάσχουν αρκετοί κλάδοι, όπως υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε δήμους, αλλά και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στις 10 το πρωί. Σημειώνεται ότι το τοπίο για τη λειτουργία των ΜΜΜ την ημέρα της απεργίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες.

Γιατί Απεργούν: Τα Αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, διαμαρτυρόμενη για τα ακόλουθα σημεία:

  • Την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την εξομοίωσή της με αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
  • Την κατάργηση του Β΄ βάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου και του δικαιώματος ένστασης.
  • Την αλλαγή της σύνθεσης των Πειθαρχικών Συμβουλίων, με την αποπομπή των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δικαστών.
  • Τα εξαιρετικά μεγάλα πρόστιμα που προβλέπονται.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί επίσης τα Νομαρχιακά της Τμήματα σε όλη τη χώρα να οργανώσουν ανάλογες δράσεις, δίνοντας πανελλαδικό χαρακτήρα στην απεργιακή κινητοποίηση.

 

vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα