Κτηνωδία στον Βάβδο Χαλκιδικής: Θανάτωση 21 σκύλων με φόλες
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βάβδου από τη μαζική εξόντωση 21 σκύλων (14 ενήλικα και 7 κουτάβια) μέσω δηλητηριασμένων δολωμάτων. Τα ζώα, τα οποία βρίσκονταν υπό την επίβλεψη τοπικού κτηνοτρόφου, βρήκαν τραγικό θάνατο, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του Δήμου Πολυγύρου.
Θεσμική αντεπίθεση από τον Δήμο Πολυγύρου
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, χαρακτήρισε το γεγονός ως ένα αποτρόπαιο κακούργημα και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή. Για τα συγκεκριμένα ζώα υπήρχε ήδη ενεργή μέριμνα από την Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων, με δράσεις στείρωσης και περίθαλψης.
Οι άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής:
-
Μηνυτήρια αναφορά: Κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τον εντοπισμό των δραστών.
-
Συλλογή μαρτυριών: Αναζήτηση στοιχείων από την ευρύτερη περιοχή που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπαιτίων.
-
Ενημέρωση & Ευαισθητοποίηση: Προειδοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους των δηλητηριασμένων δολωμάτων στη δημόσια υγεία.
-
Έκκληση στους πολίτες: Οποιοσδήποτε διαθέτει πληροφορίες καλείται να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι η θανάτωση ζώων διώκεται πλέον σε βαθμό κακουργήματος, επισύροντας βαριές ποινές φυλάκισης και τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα.















































