Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Στον «αέρα» ο νέος διαγωνισμός για τα σχολικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη με...

Στον «αέρα» ο νέος διαγωνισμός για τα σχολικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη με αυξημένες αποζημιώσεις – Αναλυτικά τα νέα ποσά

Στον «αέρα» ο νέος διαγωνισμός για τα σχολικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη με αυξημένες αποζημιώσεις – Αναλυτικά τα νέα ποσά

Στην προκήρυξη του νέου τριετούς διαγωνισμού για τη μεταφορά 16.500 μαθητών (συμπεριλαμβανομένων 1.200 μαθητών ΑμεΑ) στο Νομό Θεσσαλονίκης προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026.

Η Περιφερειακή Επιτροπή ενέκρινε εκτάκτως τη διενέργεια του διαγωνισμού, ενσωματώνοντας τις αυξημένες τιμές ελάχιστης αποζημίωσης που ενέκριναν τα συναρμόδια Υπουργεία.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό από την άνοιξη, καθώς οι δύο προηγούμενοι κηρύχθηκαν άγονοι λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους λεωφορειούχους.

Πώς διαμορφώνονται οι νέες αυξημένες αποζημιώσεις

Με τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του κόστους, οι αποζημιώσεις ανά δρομολόγιο αυξάνονται ως εξής:

  • Μεγάλο λεωφορείο χωρίς συνοδό: Η αποζημίωση διαμορφώνεται στα 132,98 ευρώ από 107,98 ευρώ (αύξηση 25 ευρώ ανά δρομολόγιο).

  • Μεγάλο λεωφορείο με συνοδό: Η αποζημίωση ανέρχεται στα 156,98 ευρώ από 121,55 ευρώ (αύξηση 35,43 ευρώ ανά δρομολόγιο).

  • Μικρό λεωφορείο (20 θέσεων) χωρίς συνοδό: Η αποζημίωση αυξάνεται στα 79,70 ευρώ από 65,68 ευρώ (αύξηση 14,02 ευρώ ανά δρομολόγιο).

  • Μικρό λεωφορείο (20 θέσεων) με συνοδό: Η αποζημίωση ορίζεται στα 103,72 ευρώ από 79,25 ευρώ (αύξηση 24,47 ευρώ ανά δρομολόγιο).

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Κώστα Γιουτίκα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, απηύθυνε κάλεσμα στους επαγγελματίες του κλάδου να αναλάβουν τις ευθύνες τους:

«Οι λεωφορειούχοι που εκτελούσαν έως τον περασμένο Ιούνιο τα σχολικά δρομολόγια έχουν κάθε λόγο να μετάσχουν στον τρίτο και τελευταίο διαγωνισμό πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πετύχαμε το ακατόρθωτο. Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε τρία συναρμόδια Υπουργεία και πετύχαμε σε πολύ σύντομο χρόνο να αποδεχτούν την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του κόστους, ώστε να εξασφαλιστούν ουσιαστικές αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανεδαφικές προσεγγίσεις και κωλυσιεργίες. Όλοι καλούνται στο εξής να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και πρωτίστως απέναντι στους 16.500 μαθητές και τις οικογένειές τους».

vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα