Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στις φυλακές Κορυδαλλού υπό δρακόντεια μέτρα οι δύο γιατροί για τον θάνατο...

Στις φυλακές Κορυδαλλού υπό δρακόντεια μέτρα οι δύο γιατροί για τον θάνατο του Μαζωνάκη

Στις φυλακές Κορυδαλλού υπό δρακόντεια μέτρα οι δύο γιατροί για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη –
Το σκεπτικό της προφυλάκισης και οι αντιδράσεις

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως, σχετικά με τον θάνατο του τραγουδιστή Γιώργου Μαζωνάκη. Τα φυλακιστήρια εκδόθηκαν μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προσωρινή τους κράτηση.

Το σκεπτικό της προφυλάκισης στηρίζεται στη μη κατοχή της απαιτούμενης άδειας για τη λειτουργία του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης, στη σημαντική καθυστέρηση που επέδειξαν όταν κατέρρευσε ο τραγουδιστής, καθώς και στην παρεμπόδιση της έρευνας των αρχών. Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι θεωρούνται ύποπτοι για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κλίμα έντασης στις φυλακές

Η μεταγωγή πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί με διαφορά περίπου μισής ώρας. Η γιατρός αναχώρησε λίγο μετά τις 6:30 από το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, ενώ ο σύζυγός της και ιδιοκτήτης του ιατρείου της οδού Καρνεάδου μεταφέρθηκε από τη ΓΑΔΑ.

Στις φυλακές επικρατεί αναβρασμός ανάμεσα στους κρατουμένους, καθώς ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, έχοντας παραχωρήσει στο παρελθόν συναυλία στις γυναικείες φυλακές. Για τη διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους:

  • Η σύζυγος: Κρατείται μόνη της σε κελί στον πρώτο όροφο των γυναικείων φυλακών, στον χώρο όπου στεγάζεται το ιατρείο.

  • Ο σύζυγος: Μεταφέρθηκε στην Έκτη Πτέρυγα των ανδρικών φυλακών, ενώ ανακάλεσε την απεργία πείνας που είχε εξαγγείλει και δηλώνει ότι σιτίζεται κανονικά.

Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης και οι απαντήσεις ΕΚΑΒ – Ιατρικού Συλλόγου

Η υπερασπιστική γραμμή επιχείρησε να μετακυλήσει τις ευθύνες στο ΕΚΑΒ, υποστηρίζοντας ότι διακόπηκε η διαδικασία ΚΑΡΠΑ κατά τη μεταφορά του τραγουδιστή στο ασθενοφόρο.

Η απάντηση των αρμόδιων φορέων ήταν άμεση:

  • ΕΚΑΒ: Ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων, Σταύρος Παπαδήμας, ξεκαθάρισε ότι η κλήση αφορούσε περιστατικό ανακοπής και υπογράμμισε ότι δεν ξεκίνησε άμεσα η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από τους παριστάμενους, σημειώνοντας ότι η έλλειψη οξυγόνωσης πέραν των 5-7 λεπτών προκαλεί εγκεφαλικό θάνατο.

  • Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, Νίκος Πλατανισιώτης, τόνισε ότι οι μέθοδοι των κατηγορουμένων δεν συνιστούν ιατρική και είναι άκρως επικίνδυνες, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους μηχανήματα απαγορεύεται αυστηρά να βρίσκονται σε ιδιωτικά ή παθολογικά ιατρεία.

ertnews.gr 
vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα