Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Σε λίγες ώρες γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Σε λίγες ώρες γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Σε λίγες ώρες γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Ξημερώματα Κυριακής 27 Μαρτίου θα γυρίσουμε μία ώρα μπροστά τους δείκτες των ρολογιών μας. Συγκεκριμένα, όταν το ρολόι δείξει 03:00 θα το γυρίσουμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.

Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου η ώρα αλλάζει και τα ρολόγια μας πηγαίνουν μία ώρα μπροστά. Και παρότι χάνουμε μία ώρα ύπνου, η μέρα μεγαλώνει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/1/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 σε 04:00 και να περάσουμε στη θερινή ώρα.

Στην Ελλάδα η θερινή ώρα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, δοκιμαστικά, το 1932, στη συνέχεια όμως εγκαταλείφθηκε. Αργότερα, κατά τη δεκαετία του ‘70, μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1973, αποφασίστηκε η υιοθέτηση της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η οποία το εφάρμοσε πια το 1975.

Η ιδέα της αλλαγής ώρας αποδίδεται στον Βενιαμίν Φραγκλίνο ώστε να υπάρχει διαθέσιμο περισσότερο φυσικό φως κατά τους θερινούς μήνες το μακρινό μας 1784.

vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα