Γαβότσης: Το κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου ήταν έτοιμο – Ο Τσακίρης απλώς το βρήκε στη γωνία
Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρώην δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης σχολιάζει την πορεία του έργου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι η υλοποίησή του βασίζεται σε μελέτες και ενέργειες που ξεκίνησαν επί της δικής του διοίκησης.
Η ανάρτηση του Αστέριου Γαβότση:
«Η συνέχεια ενός μεγαλόπνοου έργου που τιμά το παρελθόν
Επιτέλους το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου φαίνεται να παίρνει τον δρόμο που του αξίζει, αναβαθμίζεται ενεργειακά και γίνεται κλειστό. Μια πραγματικά μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο μας, που για όσους γνωρίζουν αποτελεί τη συνέχεια μιας επίμονης προσπάθειας που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Δεν πρόκειται για μια απλή υπογραφή, δεν έγιναν όλα στην τύχη, αλλά με κόπο και σχέδιο. Πρόκειται για μια προσπάθεια που χρειάστηκε υπομονή, επιμονή και – κυρίως – πίστη! Σε όλα αυτά ήρθε και κούμπωσε η σημερινή συγκυρία με τα κλειστά κολυμβητήρια στη Θεσσαλονίκη! Και με την υπερώριμη μελέτη έτοιμη έγινε το “θαύμα”.
Το έργο το είχαμε έτοιμο, με ένταξη στο «ΗΛΕΚΤΡΑ», με όλα τα χαρτιά και τις εγκρίσεις. Ήταν μέσα στα 12 μεγάλα έργα της χώρας, μέσα στην ανώτερη κλίμακα χρηματοδότησης μετά από την αξιολόγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων και του Παρακαταθηκών και Δανείων. Με την αλλαγή της κυβέρνησης, με την πίεση του covid και με την απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη, τα χρήματα χάθηκαν το πρόγραμμα έκλεισε.
Και έφτασε η σημερινή διοίκηση να πάρει χρηματοδότηση την κατάλληλη στιγμή αφού όλα ήταν έτοιμα! Αυτό, όσο κι αν κάποιοι σπεύδουν να το παρουσιάσουν ως «κατόρθωμα», δεν αναιρεί το γεγονός ότι κάθε βήμα τους πατά πάνω στα δικά μας, σε προηγούμενες αποφάσεις, μελέτες και ώριμες βάσεις που δούλεψαν άλλοι πριν.
Αλλά έτσι ακριβώς γράφεται η αυτοδιοικητική συνέχεια, κι αυτό είναι τελικά το πιο ουσιαστικό για όλους του δημότες. Μπορεί να αλλάζουν οι υπογραφές, να αποφεύγουν ορισμένοι να αναφέρουν ποιοι τα οραματίστηκαν, ποιοι τα ξεκίνησαν και ποιοι απλώς βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή να τα χρησιμοποιήσουν. Προς το καλό όλων μας.»
5,7 εκατ. ευρώ για το Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου – Έρχεται στέγαστρο και ενεργειακή αναβάθμιση – oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα https://share.google/ZHpoGeCj7VUn7zXxP














































