Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Καιρός Σήμερα: Υποχωρούν τα Φαινόμενα, Συννεφιά και Τοπικές Βροχές

Καιρός Σήμερα: Υποχωρούν τα Φαινόμενα, Συννεφιά και Τοπικές Βροχές

Καιρός Σήμερα: Υποχωρούν τα Φαινόμενα, Συννεφιά και Τοπικές Βροχές

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2025, θα είναι γενικά άστατος με νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες, φέρνοντας τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα και το ανατολικό Αιγαίο. Τα έντονα φαινόμενα υποχωρούν, με τις όποιες μεμονωμένες καταιγίδες να περιορίζονται στις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βορειοανατολικά.

Εξέλιξη Φαινομένων
  • Πρώτες Πρωινές Ώρες: Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες υπάρχει επίσης στο Ιόνιο και στα παράκτια της Δυτικής Πελοποννήσου.
  • Υπόλοιπη Ημέρα: Θα επικρατήσει ασταθής καιρός με τοπικές βροχές στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο.

 

Θερμοκρασίες και Άνεμοι

Η θερμοκρασία διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα:

  • Βόρεια/Κεντρική Ελλάδα (Μέγιστη): έως .
  • Βορειοδυτικά Ηπειρωτικά (Μέγιστη): έως (Η Ήπειρος το εσωτερικό της έχει έως ).
  • Νότια Χώρα & Νησιά (Μέγιστη): έως , και τοπικά στα Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη με .

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με μποφόρ, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα μποφόρ.


 

Ο Καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
  • Αττική: Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα έως και τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως . Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί με μποφόρ.
  • Θεσσαλονίκη: Σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί με και από το μεσημέρι με μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως .

Συνιστάται προσοχή στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω των καταιγίδων που θα εκδηλωθούν μέχρι τις πρωινές ώρες.

vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα