Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Κατάνυξη στη Θεσσαλονίκη: Το αντάμωμα των πέντε Επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Κατάνυξη στη Θεσσαλονίκη: Το αντάμωμα των πέντε Επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Κατάνυξη στη Θεσσαλονίκη: Το αντάμωμα των πέντε Επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Σε ένα απέραντο σκηνικό θρησκευτικής συγκίνησης μετατράπηκε το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 10 Απριλίου 2026. Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τους δρόμους για να ακολουθήσουν τις περιφορές, με αποκορύφωμα τη συνάντηση πέντε Επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους, μια παράδοση που αναβιώνει για τρίτη συνεχή χρονιά.


Η Λιτανεία και το Αντάμωμα

Η Ακολουθία του Επιταφίου ξεκίνησε στις 19:30 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου.

  • Η Πομπή: Ο Επιτάφιος του Αγίου Γρηγορίου, συνοδευόμενος από τις φιλαρμονικές του Στρατού και του Δήμου, καθώς και από στρατιωτικό άγημα, κινήθηκε μέσω των οδών Αγίας Σοφίας και Λεωφόρου Νίκης.

  • Η Συνάντηση: Στην πλατεία Αριστοτέλους, ο κεντρικός Επιτάφιος «αντάμωσε» με τις λιτανευτικές πομπές από:

    1. Τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας

    2. Την Παναγία των Χαλκέων

    3. Την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας

    4. Τον Άγιο Νικόλαο τον Τρανό

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης, εψάλησαν τα τροπάρια του Επιταφίου Θρήνου και τελέστηκε Δέηση, με τον κόσμο να κρατά αναμμένα κεριά, δημιουργώντας μια μοναδική εικόνα στο κέντρο της πόλης.

vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα