Μπαράζ Συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη: Κλοπές, Βανδαλισμοί, Παραμέληση και Διεθνές Ένταλμα για Ληστεία και Τρομοκρατία
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ένα μπαράζ αυτόφωρων συλλήψεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών και ερευνών, για διάφορα αδικήματα, από κλοπές και παραμέληση ανηλίκων έως διεθνή εντάλματα σύλληψης.
Σημαντικές Υποθέσεις και Συλλήψεις:
- Κλοπή και Διάρρηξη Οχήματος 42χρονος: Στο κέντρο της πόλης συνελήφθη 42χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε να απορρίπτει τραπεζικές κάρτες και έγγραφα. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα είχε διαρρήξει όχημα, αφαιρώντας τα παραπάνω αντικείμενα και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
- Απόπειρα Κλοπής σε Μονοκατοικία & Παραμέληση Ανήλικων: Στον Τρίλοφο συνελήφθησαν δύο νεαροί ημεδαποί, οι οποίοι εισήλθαν σε μονοκατοικία προκαλώντας φθορές και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα. Συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
- Έκθεση και Εμπορία Ανθρώπων (Επαιτεία): Δύο ημεδαπές, 47 και 23 ετών, συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. επειδή είχαν αφήσει τα ανήλικα τέκνα τους να επαιτούν έξω από σούπερ-μάρκετ χωρίς επιτήρηση, εκθέτοντάς τα σε κίνδυνο.
- Διεθνές Ένταλμα για Ληστεία & Προπαγάνδα Τρομοκρατικής Οργάνωσης: Στους Αμπελοκήπους συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του εντολή προσωρινής σύλληψης από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Ο 35χρονος καταζητείτο δυνάμει εντάλματος αλλοδαπής Αρχής για ληστεία, εξύβριση, αντίσταση και διεξαγωγή προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης.
- Εκκρεμής Καταδίκη 30χρονος: Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε καταδικαστεί σε 6 έτη φυλάκισης για διακεκριμένη κλοπή και απάτη με ηλεκτρονικό υπολογιστή.
- Οδήγηση υπό την Επήρεια Αλκοόλ: Στο κέντρο της πόλης συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός οδηγός από την Ομάδα «Ζ» επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.















































